Και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα συμμετέχει στη δράση “Let’s do it Greece 2018”

1101

Με κεντρικό σύνθημα “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας θα συντονιστούν στο Let’s do it Greece 2018 η Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Περιβαλλοντική Δράσης της χώρας.
Εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, σωματεία, δήμοι, περιφέρειες, φορείς, και πολίτες συντονίζονται για να φροντίσουν και να ομορφύνουν πλατείες, πάρκα, γειτονιές, ποτάμια, παραλίες, λίμνες, βυθούς, βουνά, δάση, ενώ μαθητές θα περιποιηθούν το χώρο των σχολείων τους μέσα από μία εβδομάδα γεμάτη Εθελοντισμό, με κορύφωση την Κυριακή 29 Απριλίου!
Μετά την περσινή επιτυχία με τη συμμετοχή του 1% του ελληνικού πληθυσμού, ο φετινός στόχος είναι η συμμετοχή να ξεπεράσει τους 150.000 εθελοντές με πάνω από 2.000 δράσεις σε ολόκληρη τη χώρα! Η φετινή θεματική είναι “Εθελοντισμός και Νεολαία”, με τους μαθητές, τους φοιτητές και τους νέους της χώρας μας σε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Η Αλεξανδρούπολη γίνεται ο φάρος της περιβαλλοντικής εκστρατείας Let’s do it Greece 2018 και την Κυριακή 22 Απριλίου 11.00 π.μ. ανοίγουμε την δράση στον Χώρος Πολιτισμού – Αναψυχής & Άθλησης “Πλατανότοπος Μαΐστρου” στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στην μεγάλη περιβαλλοντική γιορτή.
Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν με την εθελοντική τους βοήθεια στην οργάνωση της δράσης, ας επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο 2551080204 ή μπορούν να στείλουν E-mail στο mfialexpolis@gmail.com για να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τρίτη 17 Απριλίου.
Επιπρόσθετα καλούμε όλους σας να συλλέξετε ανακυκλώσιμες συσκευασίες υλικών (πλαστικά μπουκάλια και μεταλλικά κουτάκια αναψυκτικών) με στόχο τη δημιουργία ενός έργου τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά. Φέρτε τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες στο Μουσείο ή καλέστε μας ώστε να τις παραλάβουμε από το χώρο σας.
Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας!!!
Γίνε εσύ η αλλαγή που περιμένεις!!!