Ενδιαφέροντα εργαστήρια ελεύθερου χρόνου για ενήλικες και εφήβους στην Αλεξανδρούπολη

1069

Εργαστήρι Φωτογραφίας

Το Εθνολογικό Μουσείο σε συνεργασία με τον φωτογράφο Νάσο Ναλμπάντη διοργανώνει  εργαστήρι φωτογραφίας για ενήλικες και εφήβους με τίτλο: Φωτογραφίας Παίδευση

Το εργαστήρι απευθύνεται σεενήλικες και εφήβους. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη, στον χώρο του Μουσείου, ώρα 19:00-21:00.
Έναρξη Μαθημάτων: 17/4/2018

Σε αυτό το καλλιτεχνικό εργαστήρι, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τα βασικά μέρη μιας φωτογραφικής μηχανής καθώς και το χειρισμό της, τεχνικές φωτογράφισης, είδη φακών και βασικές αρχές ψηφιακής επεξεργασίας. Οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε φωτογραφίσεις και θα εκθέσουν τις φωτογραφίες τους.

Τα μαθήματα έχουν ως στόχο την σωστή χρήση της φωτογραφικής μηχανής, την κατανόηση της σύνθεσης και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων απαραίτητες για καλλιτεχνικές λήψεις φωτογραφιών μέσα από ένα ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον.
Πληροφορίες & εγγραφες στο: 2551036663, info@emthrace.org

Εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακών μουσικών οργάνων

Την Τετάρτη 18/4 στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του δεύτερου κύκλου του εργαστηρίου κατασκευής παραδοσιακών μουσικών οργάνων για ενήλικες από τον Παναγιώτη Στουπιάδη Εθνομουσικολόγο και Art Luthier.
Στον συγκεκριμένο κύκλο του εργαστηρίου θα κατασκευαστεί η λύρα της Κων/πολης (Πολίτικη λύρα). Οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν αναλυτικά τα θεωρητικά στοιχεία της βασικής και ειδικής οργανοποιίας καθώς και της οργανογνωσίας και στην συνέχεια θα τα εφαρμόσουν στην πράξη με τη συνεχή καθοδήγηση του διδάσκοντος.
Σύντομα θα ανακοινωθεί η λίστα με τα απαραίτητα εργαλεία για την κατασκευή του οργάνου Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.
Δηλώσεις συμμετοχής στο
25510 36 663 και στο info@emthrace.org