Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

1314

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά την 5η Τακτική Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε ημέρα Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ » της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα που συζητήθηκαν τα εξής: 

  1. Έγκριση  Ετήσιου Προγράμματος Προμηθειών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έτους 2018. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προμηθειών της Δ/νσης Οικονομικού Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Άγγελος Αντωνιάδης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  2. Έγκριση τροποποίησης της αρ. 46/29-3-2017 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης που αφορά «την εξουσιοδότηση υπογραφής από συγκεκριμένους υπαλλήλους, όλων των επιταγών, των εντολών πληρωμών τρίτων που τηρούν λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. και σε λοιπές Τράπεζες και των εντολών εκτέλεσης αρχείου μεταφορών πίστωσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και των Περιφερειακών Ενοτήτων, ανεξαρτήτως ποσού». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προμηθειών της Δ/νσης Οικονομικού Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Άγγελος Αντωνιάδης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  3. Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2018 και έγκριση ισολογισμού-απολογισμού έτους 2017 του Νομαρχιακού Κ.Ε.Κ. Ξάνθης. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  4. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων «Σχεδίου Διαχείρισης των Κινδύνων Πλημμύρας του Υδατικού Διαμερίσματος Ανατολικής Μακεδονίας (EL11). Το θέμα που εισηγήθηκε o Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Κωνσταντίνος  Καλούδης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  5. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων «Σχεδίου Διαχείρισης των Κινδύνων Πλημμύρας του Υδατικού Διαμερίσματος Θράκης (EL12). Το θέμα που εισηγήθηκε o Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Κωνσταντίνος Καλούδης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  6. Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΚΙΜΜΕΡΙΩΝ ΑΠΟ ΓΕΦΥΡΑ Ο.Σ.Ε. ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΚΟΣΥΝΘΟ» συνολικού προϋπολογισμού 3.100.000,00 €, σε σχετική πρόσκληση στον άξονα προτεραιότητας 2 «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΩΣ ΤΟΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ 2014 – 2020». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ  κ. Νικόλαος Ευφραιμίδης εγκρίθηκε ομόφωνα.
  7. Έγκριση έκδοσης απόφασης προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο σημείο διασταύρωσης της όδευσης του αγωγού TAP με τη Δημοτική Οδό Λεύκης-Ευλάλου (θέση C-0486). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ  κ. Νικόλαος Ευφραιμίδης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  8. Έγκριση έκδοσης απόφασης προσωρινής τροποποίησης κυκλοφορίας – στένωση λωρίδας – στην Ε.Ο. 53 στο τμήμα Λάδη – Κυπρίνος στην Ανατολική είσοδο του οικισμού Λάδης, στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ» (1η Συμπληρωματική σύμβαση του έργου). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βενετίδης Κωνσταντίνος εγκρίθηκε ομόφωνα.
  9. Αποδοχή παραίτησης από αναπληρωματικό μέλος της  επιτροπής Ανάπτυξης και έγκριση τροποποίησης της 36/2017 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας  και Θράκης με τον ορισμό νέου αναπληρωματικού μέλους στην επιτροπή Ανάπτυξης. Το θέμα που εισηγήθηκε η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και  Θράκης κα. Ζωή Κοσμίδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  10. Γνωμοδότηση για  παραχώρηση της χρήσης ακινήτων έναντι τιμήματος με δημοπρασία  εμβαδού 98.869,63 τ.μ που βρίσκονται στο αγρόκτημα Πολυσύκου, Θόλου και Ξάγναντου του Δήμου Παρανεστίου Ν. Δράμας  με σκοπό την κατασκευή υδροηλεκτρικού έργου (Υ.Η.Ε) Τεμένους, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος  κ. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  11. Έγκριση ανταλλαγής του αγροτεμαχίου αριθμ. 3065 (εμβαδού 1.500 τ.μ.) του αγροκτήματος Mικρόπολης του Δήμου Προσοτσάνης Δράμας με τμήμα του αγροτεμαχίου αριθμ. 1918 (εμβαδού 3.400 τ.μ.) του ίδιου αγροκτήματος για την υλοποίηση του έργου: «Φράγμα Μικρόπολης». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος  Γεωργιτσόπουλος εγκρίθηκε ομόφωνα.
  12. Έγκριση απαγόρευσης αλιείας στον ποταμό Έβρο και στους λοιπούς Υδάτινους σχηματισμούς των Εσωτερικών υδάτων της Π.Ε. Έβρου της περιοχής ευθύνης Δ.Α.Ο.Κ. Έβρου, λόγω    αναπαραγωγής των αλιευμάτων. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ κ. Νικόλαος Ευφραιμίδης εγκρίθηκε ομόφωνα.
  13. Έγκριση απαγόρευσης αλιείας στους ποταμούς στους παραποτάμους τους και στα λοιπά εσωτερικά ύδατα της Π.Ε. Δράμας για την προστασία της αναπαραγωγής των αλιευμάτων. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ κ. Νικόλαος  Ευφραιμίδης εγκρίθηκε ομόφωνα.
  14. Έγκριση απαγόρευσης αλιείας στους ποταμούς και λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης για την προστασία της αναπαραγωγής των αλιευμάτων. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ  κ. Νικόλαος Ευφραιμίδης εγκρίθηκε ομόφωνα.
  15. Έγκριση απαγόρευσης αλιείας στους ποταμούς και λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για την προστασία της αναπαραγωγής των αλιευμάτων. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ  κ. Νικόλαος Ευφραιμίδης, εγκρίθηκε ομόφωνα.
  16. Έγκριση απαγόρευσης αλιείας στους ποταμούς, στους παραποτάμους τους και στα λοιπά εσωτερικά ύδατα της Π.Ε. Ξάνθης για την προστασία της αναπαραγωγής των αλιευμάτων. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ  κ. Νικόλαος Ευφραιμίδης εγκρίθηκε ομόφωνα.
  17. Έγκριση σχεδίου και σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Δήμου  Δράμας και του Δήμου Παρανεστίου για την υλοποίηση της δράσης με τίτλο «ΔΡΑΜΑ-ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ 2018». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος εγκρίθηκε ομόφωνα.
  18. Επικύρωση του πρακτικού της 20ης συνεδρίασης έτους 2017 του  Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και  Θράκης. Το θέμα που εισηγήθηκε η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και  Θράκης κα. Ελένη Δημούδη – Τζατζαΐρη, εγκρίθηκε ομόφωνα.
  19. Έγκριση έκδοσης ψηφίσματος με αφορμή τις διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις σχετικά με το Σκοπιανό. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  20. Έγκριση δικαιολόγησης απουσίας Περιφερειακών Συμβούλων από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το θέμα που εισηγήθηκε η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κα. Ελένη Δημούδη – Τζατζαΐρη εγκρίθηκε ομόφωνα.
  21. Έγκριση 2ης Τροποποίησης του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έτους 2018. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΠΑΜΘ  κ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης εγκρίθηκε ομόφωνα.

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

http://www.pamth.gov.gr/index.php/2012-10-02-10-53-24/2012-10-02-15-28-54/2012-10-03-05-41-25

Συνημμένα, σας αποστέλλουμε και το ψήφισμα με αφορμή τις διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις σχετικά με το Σκοπιανό.