Σήμερα μια καλλιτέχνης από τον Έβρο θα παρουσιάσει έργα της στο Παρίσι!!

1929

Η εβρίτισσα λοιπόν Έλενα Πατσιαμάνη που ζει στο Παρίσι και είναι ζωγράφος θα συμμετάσχει σε έκθεση που ανοίγει την αυλαία της σήμερα

η εικόνα προφίλ του χρήστη Helena Patsiamanis

Λίγα λόγια για την Έλενα. Κατάγεται από το βόρειο Έβρο και συγκεκριμένα από δύο διπλανά χωριά, τους Πετράδες και το Πραγγί. Η ίδια διαλέγει Πετράδες….

Σπούδασε Καλές Τέχνες στο Παρίσι και έμεινε κιόλας εκεί. Πως να μη γίνει αυτό, αφού η Πόλη του Φωτός είναι η μητρόπολη των Καλών Τεχνών. Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη με τη σωτηρία του περιβάλλοντος και δίνει καθημερινές μάχες προς αυτή την κατεύθυνση.

Αν και δεν το θέλει η ίδια θα ασχοληθούμε λεπτομερώς με την Έλενα σε δεύτερο χρόνο αφού ετοιμάζουμε ένα αφιέρωμα για την ίδια.

Σήμερα όμως θα παρουσιάσουμε την έκθεση Perpetuum mobile και θα καλέσουμε τους αναγνώστες μας από το Παρίσι (ναι, υπάρχουν αρκετοί που μας στηρίζουν….) να δώσουν το παρών και στηρίξουν την προσπάθεια της Έλενας.

Πρόκειται λοιπόν για μία ομαδική έκθεση που θα διαρκέσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου 2018 στη γκαλερί Metanoia (καθόλου ελληνικό το όνομα!!), με έργα του Yoshie Araki, του Joseph-Antoine d’Ornano, του Jacky Kooken, του Pascale Viné, της Έλενας Πατσιαμάνη και του Jonathan Shimony.

Η Έλενα θα παρουσιάσει έργα της που αφορούν τη θάλασσα, και εστιάζει στο μήνυμα της αγάπης προς έναν κόσμο που είναι άγνωστος ακόμη στο σύνολο του. Παρ΄όλα αυτά δέχεται τις επιθέσεις μας από κάθε πλευρά, κυρίως της μόλυνσης.

Ένα από το έργα της είναι το παρακάτω και το ονομάζει “choose the direction”. Διαλέξτε την κατεύθυνση της σωτηρίας του κόσμου της θάλασσας είναι το μήνυμα.