Πως υποδέχτηκαμε τα χελιδόνια στην Αλεξανδρούπολη;

1237

Ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης διοργάνωσε για ακόμη μία χρονιά ένα συμβολικό καλωσόρισμα στην Άνοιξη και τα χελιδόνια, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου.

Τα ‘’Χελιδονίσματα’’ πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 260 μαθητές συνολικά, από το 8ο Δημοτικό Αλεξανδρούπολης και φυσικά οι μαθητές του 7ου.

Οι μαθητές παρακολούθησαν αρχικά μια παρουσίαση για τα χελιδόνια με χρήσιμες πληροφορίες για τα είδη τους, το μεταναστευτικό τους ταξίδι, τον τρόπο που φτιάχνουν τη φωλιά τους, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τα προστατεύουμε.

Ο κάθε μαθητής είχε στη συνέχεια την ευκαιρία να φτιάξει την δική του πήλινη χελιδονοφωλιά η οποία αφού στεγνώσει μπορεί να τοποθετηθεί στο σπίτι ή στο σχολείο του, βοηθώντας τα χελιδόνια στο δύσκολο έργο  της κατασκευής της φωλιάς τους.

Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε στο τέλος, από τους μαθητές της Α’ Τάξης του 7ου Δημοτικού, οι οποίοι μας τραγούδησαν δύο όμορφα τραγούδια για την άνοιξη και τα χελιδόνια.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, ευχαριστεί τη Διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς του 7ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου για τη συνεργασία στην υλοποίηση της εκδήλωσης.