Άνοιξε πανιά στην Καβάλα ο Ν.Ο. Αλεξανδρούπολης

1106

Με επιτυχίες επέστεψε η ιστιοπλοϊκή ομάδα του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης απο το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Βορειου Ελλάδας Laser 4.7 & Optimist, που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Καβάλας Δήμου Παγγαίου  στις 23-24 και 25 Μαρτίου 2018 στην Νέα Ηρακλείτσα. Ο Ν.Ο.Α. συμμετείχε με 15 αθλητές συνολικά και στις δύο κατηγορίες.

 

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με 8 ιστιοδρομίες σε όλες τις κατηγορίες. Η άπνοια την πρώτη ημέρα δεν επέτρεψε να γίνουν ιστιοδρομίες. Με ισχυρούς ανέμους και βροχόπτωση την δεύτερη ημέρα και με πολύ καλές συνθήκες την τελευταία ημέρα πραγματοποιήθηκε ένα εξαιρετικό από πλευράς συνθηκών πρωτάθλημα.

Στην κατηγορία Optimist ήταν εντυπωσιακό πως οι μικροί αθλητές του ΝΟΑ που εγγραφήκαν στις ακαδημίες μόλις το περασμένο καλοκαίρι μπόρεσαν να συμμετέχουν και τερματίσουν σε αρκετές κούρσες. Έτσι περιμένουμε το καλοκαίρι και άλλα παιδιά που θα τρέξουν στο επόμενο πρωτάθλημα!

Στην κατηγορία Optimist συμμετείχαν οι αθλητές : Κασαπίδης Θανάσης, Βαγγέλης Αργύρης, Παλακίδης Σταύρος, Σολωμού Δήμητρα, Σειμένης Θεόδωρος, Γιαγλής Μάριος, Κατσίκη Ηώ, Αχυρκίδης Ρωμανός, Δαγκάλης Θεόδωρος, Παπαιωάνου Δημητριος, Μποζατζίδης Φοίβος και Κατσίκης Κωσταντίνος.

Στα Laser 4.7 ο αθλητής του ομίλου Γιαννακίδης Πολυχρόνης πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση κατέλαβε την 3η θέση στα αγόρια κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο και την 5η θέση γενικής και εξασφάλισε για άλλη μία φορά την συμμετοχή του στην προεθνική. Ο Ιάσων Σολωμός  κατέκτησε την 22η θέση γενικής  μιάς και δύο πρόωρες εκκινήσεις του στέρησαν την πρόκριση στην προεθνική. Ο Μουμτζίδης Παναγιώτης κατέκτησε την 38η θέση στην πρώτη του συμμετοχή σε επίσημο πρωτάθλημα.

Συγχαρητήρια στον προπονητή της ομάδας Βασίλη Λύρα και την βοηθό του Κωνσταντίνα Καιρίδη.

Θερμές ευχαριστίες στους γονείς – συνοδούς που στάθηκαν αρωγοί της προσπάθειας των αθλητών του Ν.Ο.Α.