Σύμμαχος της Ελλάδας η Ν. Κορέα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

1319

Τη συνεχόμενη τουρκική προκλητικότητα, αλλά και την παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη γνωστοποίησε στην κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Ν. Κορέας ο Βουλευτής Έβρου και Αναπλ. Τομεάρχης Άμυνας της Ν Δ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, στο πλαίσιο της συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ν. Κορέας που έγινε σήμερα (26/03) στη Βουλή, παρουσία του εδώ Ν.Κορεάτη Πρέσβη ,στην οποία συμμετείχε ως μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα:

  •        Υπογράμμισε ότι διαχρονικά η Ελλάδα έχει άριστες σχέσεις με τη Ν. Κορέα και αυτό φαίνεται και στις συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο χώρες σε οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο.
  •        Επεσήμανε ότι η αυξημένη τουρκική προκλητικότητα και η επιθετική ρητορική που χρησιμοποιεί ο Τούρκος Πρόεδρος δεν συμβαδίζουν με τους κανόνες καλής γειτονίας & κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση του Διεθνούς Δικαίου.
  •        Τόνισε ότι η Τουρκία κρατάει παράνομα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που φύλαγαν τα ελληνοτουρκικά. Νατοϊκά  και ευρωπαϊκά σύνορα.
  •        Ζήτησε από τα μέλη της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της Ν. Κορέας όταν θα γυρίσουν πίσω στην Πατρίδα τους να θυμούνται δυο σημαντικά πράγματα από την Ελλάδα! Να προχωρήσει η χώρα τους σε μια πράξη αλληλεγγύης για τα δύο στελέχη του Ε Σ και να στηρίξουν την Ελλάδα σε διπλωματικό επίπεδο απέναντι στη συνεχόμενη ένταση που προκαλεί η Τουρκία.