Ένα έχουμε να πούμε. Ξεφτίλα! Σε λίγο θα θεωρούνται εγκληματίες οι κτηνοτρόφοι!

1451

Επιστολή γεμάτη πόνο και αγανάκτηση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο πρόεδρος του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΚΚΕΛ) Βάκης Τσιομπανίδης.

Η πτώση των τιμών στο γάλα και στο κρέας έχει φέρει σε απόγνωση τους κτηνοτρόφους και δεν είμαστε μακριά από τη φράση που ο ίδιος ο κ. Τσιομπανίδης αναφέρει στην επιστολή του: “αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση σε ένα χρόνο απο σήμερα πρόβατα και γίδια θα βλέπουμε μόνο σε ζωολογικούς κήπους και αναμνηστικές φωτογραφίες.”
διαβάστε  την επιστολή του κ. Τσιομπανίδη :

Κύριε πρωθυπουργέ

Μετά την κατάπτυστη ψήφιση της συμφωνίας CETA απο ευρωβουλευτές της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ παρατηρούμε μια τεράστια μείωση στις τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος, πολλές φορές αρκετά κάτω του κόστους παραγωγής. Όταν το κόστος παραγωγής ενός κιλού πρόβειου γάλακτος είναι τα 0,82 λεπτά υπάρχουν περιπτώσεις κτηνοτρόφων που πληρώνονται ακόμη και με 0,62 λεπτά το κιλό. Το ίδιο συμβαίνει και με τις τιμές στο κρέας. Το κόστος παραγωγής για ένα αρνί είναι τα 5,50 ευρώ το κιλό και οι κτηνοτρόφοι πουλάνε με 3,80-4 ευρώ. Φυσικά η πραγματική αιτία είναι οι σωρηδόν παράνομες Ελληνοποιήσεις γάλακτος και κρέατος, η έλλειψη ελέγχων απο πλευράς πολιτείας και η ανεπάρκεια του ΥΠΑΑΤ το οποίο είτε μιλάει για μελλοντικές διαεπεγγελματικές φέτας και αυτοκάθαρση (σαν το Θατσερικό αυτορύθμιση των αγορών) είτε κωφεύει συστηματικά. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση, το εξοντωτικό ασφαλιστικό, ΕΝΦΙΑ σε στάνες και χωράφια, ΑΤΑΚ, το μεγαλύτερο κόστος παραγωγής σε ολόκληρη την ευρωπαική ένωση καθιστούν ποινικοποιημένη την παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων. Το τελευταίο διάστημα το διαδίκτυο και οι αγροτικές εφημερίδες έχουν γεμίσει αγγελίες απο κοπάδια ζώων που πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές…Κύριε πρωθυπουργέ αν δεν βρεθεί λύση για το τεράστιο αυτό πρόβλημα άμεσα η κτηνοτροφία στην Ελλάδα θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν. Σε ένα χρόνο το πολύ πρόβατα και γίδια θα βλέπουμε μόνο σε ζωολογικούς κήπους και αναμνηστικές φωτογραφίες. Κύριε πρωθυπουργέ μετά λύπης μου σας ενημερώνω πως το έλλειμα της χώρας σε ζωοκομικά προϊόντα απο 2,5 δις σήμερα του χρόνου σίγουρα θα είναι πάνω απο 5 δις ευρώ !!!!

Με βαθιά θλίψη και αγανάκτιση

Βάκης Τσιομπανίδης
πρόεδρος ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΚΚΕΛ)