Συγκέντρωση συμπαράστασης στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς στη Θεσσαλονίκη

1662

Το κάλεσμα απευθύνει η σελίδα συμπαράστασης που δημιουργήθηκε στο Facebook με τίτλο: «Συμπαράσταση στους Έλληνες στρατιωτικούς αιχμαλώτους στην εχθρική Τουρκία».

Συμπληρώνονται σήμερα 14 ημέρες από την Αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών που εισήλθαν από λάθος στο Τουρκικό έδαφος λόγω καιρικών συνθηκών κι μη υπάρξεως εμφανούς οριοθετικής σημάνσεως.

Το παραπάνω γεγονός αποτελεί κάτι το σύνηθες εκατέρωθεν στην περιοχή των συνόρων γι αυτό και έχουν υπογραφεί διακρατικές συμφωνίες σύμφωνα με τις οποίες, επεισόδια σαν αυτό, επιλύονται εντός λίγων ωρών σε επίπεδο Μονάδος, με την επαναπροώθηση του προσωπικού και την άμεση επιστροφη οπλισμού και λοιπών μέσων.
Η παράταση του χρόνου κράτησης χωρίς να καθορίζεται κατηγορητήριο και η μη επίλυση του θέματος, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι Διεθνείς Οργανισμοί , η ΕΕ και κυρίως το ΝΑΤΟ στο οποίο μέλη αποτελούν αμφότερες Ελλάδα και Τουρκία, δεν υποστηρίζουν την Ελληνική θέση ή τηρούν αποστάσεις, δεικνύουν ότι τεχνιέντως θα έχουμε μεγάλη παράταση του χρόνου της παράνομης κράτησης των δύο Ελλήνων.
Κατόπιν των παραπάνω και εκφράζοντας την συνολική επιθυμία του Ελληνικού λαού για άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων Αιχμαλώτων Στρατιωτικών,Καλούνται οι Έλληνες Πατριώτες με σκοπό την ειρηνική διαδήλωση υπέρ των δύο Αιχμαλώτων αδερφών μας, αιχμαλωσία που είναι το απότοκο της ανύπαρκτης Εθνικής Στάσης και Αξιοπρεπείας των Πολιτικών Ταγών μας εδώ και χρόνια στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου την 25 Μαρτίου 2018 στις 1300, με στόχο:
α. Την έμπρακτη συμπαράσταση μας στους δύο αιχμαλώτους Έλληνες Στρατιωτικούς
β. Την Διατράνωση της πεποιθήσεως μας ότι, δύο παιδιά του Ελληνικού Λαού κρατούνται αδίκως και παρανόμως στην Τουρκία και πρέπει άμεσα να ελευθερωθούν.

Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής
Στυλιανός Κασσάρας