Ορεστιάδα: Ψηφίστε να ενταχθεί η Ψαλτική Τέχνη ως Στοιχείο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

1448

Εκδήλωση υποστήριξης της ανάδειξης της Ψαλτικής Τέχνης και της Βυζαντινής Μουσικής,

ως Στοιχείο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO (ICH Convention 2003),

θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Μαρτίου και ώρα 6:30 μ.μ. στην Ορεστιάδα (ξενοδοχείο «Βιέννη»).

Ομιλητές:

Κωνσταντίνος Πολίτης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜ.Σ.Ι.Ε.).

Ελένη Σπυράκη, Πολιτισμολόγος, Εκπρόσωπος Διεύθυνσης Νεότερου Πολιτιστικού Αποθέματος Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. υποστηρίζει την εν λόγω εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεροψαλτών Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας & Σουφλίου “Θρασύβουλος Στανίτσας” και σας προωθούμε σχετικό συνημμένο ΔΕΛΤΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδας, που κατατέθηκε στη Γενική Συνέλευση της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. στις 11/3/2018 και παρακαλούμε προς προσυπογραφή του, με το οποίο <<αναγνωρίζουμε τη σημασία της εγγραφής της ψαλτικής τέχνης στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας και δηλώνουμε παράλληλα την υποστήριξή μας στην υποψηφιότητα εγγραφής της Ψαλτικής Τέχνης στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO>>.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: για περαιτέρω πληροφορίες και την παραλαβή του Δελτίου Ψηφίσματος από συλλόγους ή και φυσικά πρόσωπα, παρακαλούμε επικοινωνήστε απευθείας με τον Πρόεδρο του  Συλλόγου Ιεροψαλτών Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας & Σουφλίου – Μαργαρίτη Αστεριάδη στο τηλ. 6943626728.

Με εκτίμηση,

Για την Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Κελεμίδης

ΔΕΛΤΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
ΕΠΩΝΥΜΟ:
ONOMA:
ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ:
ΗΛΕΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
Με το παρόν προσυπογράφω το παρακάτω ΨΗΦΙΣΜΑ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος:
ΨΗΦΙΣΜΑ
Oι υπογράφοντες Ιεροψάλτες και φίλοι της Ψαλτικής Τέχνης αναγνωρίζουμε τη σημασία της εγγραφής της Ψαλτικής Τέχνης στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.
Δηλώνουμε την υποστήριξή μας στην υποψηφιότητα της εγγραφής της Ψαλτικής Τέχνης στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.
Με τη βεβαιότητα ότι η υποψηφιότητα αυτή θα συμβάλει στην ανάδειξη της ψαλτικής τέχνης σε διεθνές επίπεδο, υποστηρίζοντας παράλληλα τις εγχώριες δράσεις για τη διάσωση και διάδοσή της, προσδοκούμε στη διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου, ικανού να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της Ιεροψαλτικής Κοινότητας.