Δ. Αβραμόπουλος: 3 δισ. η Κομισιόν στην Τουρκία. Τι λέει για το περιστατικό στον Έβρο

1074

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδεσμεύει ένα δεύτερο οικονομικό πακέτο 3 δισ. ευρώ για να βοηθήσει την Τουρκία να υποδεχθεί στο έδαφός της τους Σύρους πρόσφυγες, όπως είχε υποσχεθεί πριν από δύο χρόνια στο πλαίσιο της μεταναστευτικής συμφωνίας ανάμεσα στην ΕΕ και την Αγκυρα.

Την απόφαση ανακοίνωσε μέσω Twitter και ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, οτι η Ε.Ε. έχει εκπληρώσει στο έπακρο την δέσμευσή της.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Εβρο και εξακολουθούν να κρατούνται από τις τουρκικές αρχές, ο κ. Αβραμόπουλος ευχήθηκε την γρήγορη επιστροφή τους, τονίζοντας ότι αυτό θα ήταν ένα «ισχυρό μήνυμα» προς την Ευρώπη, με την οποία η Τουρκία συνεργάζεται για να αντιμετωπιστούν κοινές προκλήσεις, όπως το προσφυγικό.

«Είναι ένα θέμα κοινής βούλησης και ως προς αυτό οι περιττές κλιμακώσεις πρέπει να αποφεύγονται. Η λήξη αυτών των εντάσεων θα έστελνε ισχυρό μήνυμα πως η Τουρκία και η Ευρώπη πιστεύουν σε αυτή τη σχέση και είναι δεσμευμένες σε αυτήν. Εύχομαι γρήγορα να επιστρέψουν οι δύο Έλληνες στρατιώτες που αυτή τη στιγμή είναι κρατούμενοι στην Τουρκία», ανέφερε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Συνεχίζοντας, ο Δ. Αβραμόπουλος επεσήμανε ότι οι δύο στρατιώτες πέρασαν κατά λάθος στην τουρκική πλευρά, σε μια περιοχή που δεν είναι ξεκάθαρα τα σύνορα, διότι στην περιοχή του Έβρου τα σύνορα είναι φυσικά σύνορα, δεν υπάρχουν τείχη και φράχτες και γι’ αυτό παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν.