Αν. Δημοσχάκης: ”Ο εξαφανισμένος Π. Καμμένος δεν μου επέτρεψε να επισκεφθώ το ΕΦ 1 στις Καστανιές”

1561

Για την απαράδεκτη στάση του Π. Καμμένου, ο οποίος δεν του επέτρεψε να επισκεφτεί το Φυλάκιο 1 στις Καστανιές, αλλά και για τους Έλληνες στρατιωτικούς που είναι κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της Τουρκίας μίλησε σήμερα (09/03) στο StatusRadio 94.2 ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

 

· Παρόμοια συμβάντα επιλύονταν στο παρελθόν μέσω της Διασυνοριακής Επιτροπής και σε επίπεδο λοχαγών.
· Μόλις λήξει το περιστατικό θα πρέπει να φωτιστεί η αλήθεια και να διαλυθεί το συνωμοτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί.
· Οφείλουμε να έχουμε ψυχραιμία, να κινηθούμε με χαμηλούς τόνους και νηφαλιότητα για να επαναφέρουμε στις οικογένειές τους τους Έλληνες στρατιωτικούς.
· Ο ίδιος επισκέφτηκε τη 16η Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού στο Διδ/χο για να εμψυχώσει το στράτευμα και να δηλώσει τη στήριξή του, καθώς και την οικογένεια του στρατιωτικού Δημητρίου Κούκλατζη.
· Έστειλε επιστολή στον Π. Καμμένο και του ζήτησε να επισκεφτεί το Φυλάκιο 1 στις Καστανιές και τον ενημέρωσε ο επικεφαλής του Στρατιωτικού του Γραφείου ότι αν και αποτελεί δικαίωμα του Βουλευτή δεν συνάδει τη συγκεκριμένη περίοδο να επισκεφτεί το φυλάκιο.
· Εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και παραδίδει τον Π. Καμμένο στην κοινή ‘περιφρόνηση’, καθώς η συμπεριφορά του αποτελεί προσβολή προς τους θεσμούς.
· Ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε χθες (08/03) να απαντήσει στον Κ. Μητσοτάκη αν ισχύει η δήλωση του Τούρκου Προέδρου ότι του είχε υποσχεθεί να του παραδώσει τους 8 Τούρκους Αξιωματικούς.
· Αλίμονο αν ο Πρωθυπουργός έδωσε τέτοια υπόσχεση, καθώς τέτοια θέματα δεν είναι της αρμοδιότητάς του, αλλά της Δικαιοσύνης, που είναι πυλώνας της Δημοκρατίας.
· Ο Πρωθυπουργός όφειλε να επικοινωνήσει με τον Τούρκο Πρόεδρο για ένα μείζον θέμα για το στράτευμα και για τον Έβρο.
· Αποστολή του… εξαφανισμένου Π. Καμμένου είναι να έχει την διορατικότητα μαζί με τους συνεργάτες του να λύνουν τέτοια θέματα κι όχι να ασχολούνται με τα νυχτέρια, τις δεξιώσεις και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στους Κήπους και στο Δέλτα του Έβρου.
· Ρώτησε τον ΥΠΕΞ στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για το πότε θα επιστρέψουν οι στρατιωτικοί για να ενημερώσει τους γονείς τους, χωρίς όμως να λάβει συγκεκριμένη απάντηση.
· Η Κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο για να αντιμετωπίσει το κρίσιμο περιστατικό και εκτίμησε λάθος το γεγονός με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμο χρόνο.
· Τα δεδομένα έχουν αλλάξει στην περιοχή μας και πλέον χρειάζεται εθνική στρατηγική και η σύσταση εθνικού συμβουλίου διαχείρισης της κρίσης, καθώς προβλέπεται σκληρό ροκ.
· Ο κόσμος δικαιολογημένα φοβάται για θερμό επεισόδιο, λόγω της επιθετικής ρητορικής του Τούρκου Προέδρου που αμφισβητεί ανοιχτά τη Συνθήκη της Λωζάνης.
· Η Κυβέρνηση είτε από εμμονές, είτε από εθνική ανεπάρκεια δημιουργεί περισσότερα προβλήματα, παρά επιλύει…αυτά!