Γ. Ουζουνίδης: Η ΔΕΥΑΑ αποτελεί τον κύριο αναπτυξιακό άξονα του Δ. Αλεξανδρούπολης

1087

Για τα έργα και του στόχους της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης το επόμενο διάστημα κάνει λόγο σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Ουζουνίδης.

Αναλυτικά:

Kύριε Ουζουνίδη, ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει ως πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης;

Από τους πρώτους στόχους με την ανάληψη των νέων μου καθηκόντων και με πολύ υψηλό το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης , εξετάζω το γεγονός διεύρυνσης του κοινωνικού τιμολογίου , διότι οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες γίνονται όλο και δυσκολότερες . Συμπληρωματικά με την προηγούμενη σκέψη ,στοχεύω να προχωρήσω άμεσα στην εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την εξοικονόμηση ενέργειας όλης της ΔΕΥΑΑ με ορίζοντα απόσβεσης 3-4 ετών περίπου και με εγγυημένη απόδοσης  για τα επόμενα 20 με 30 χρόνια .Ένα ακόμη προσωπικό στοίχημα είναι η ωρίμανση μελετών για νέα έργα ούτως ώστε η ΔΕΥΑΑ να βάλει τη σφραγίδα της στην εγγύηση της ποιότητας για το μέλλον του Δήμου Αλεξανδρούπολης .

Ποιες είναι οι δράσεις της ΔΕΥΑΑ που έχουν βελτιώσει τη ζωή των κατοίκων;

Οι δράσεις της ΔΕΥΑΑ που βελτιώνουν τη ζωή των κατοίκων του ευρύτερου δήμου Αλεξανδρούπολης είναι ο καθημερινός εργαστηριακός έλεγχος ποιότητας και καθαρότητας πόσιμου νερού , τόσο στο διυλιστήριο όσο και σε όλες τις δεξαμενές , οι οποίες διαθέτουν και αυτόματο σύστημα χλωρίωσης ,η  πρόσφατη ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης και εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού στη δεύτερη μεγαλύτερη δημοτική ενότητα ,αυτής των Φερών και η αντικατάσταση μεγάλου ποσοστού δικτύου ύδρευσης από δίκτυα νέας γενιάς . Η εξέλιξη των διοικητικών υπηρεσιών, με την δημιουργία ηλεκτρονικών λογαριασμών (e-bill)που στοχεύει στην καλύτερη εξυπηρέτηση  των καταναλωτών μας ,έτσι ώστε άμεσα και γρήγορα από όπου και αν βρίσκονται να μπορούν μέσω διαδικτύου να συναλλαχθούν ηλεκτρονικά με την υπηρεσία μας .

Ποια έργα έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα;

Μέσα στο προσεχές διάστημα έχουν προγραμματισθεί να υλοποιηθούν κάποια έργα που θα δώσουν νέα πνοή στις δράσεις της επιχείρησης . Το πρώτο από αυτά είναι η Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης και ο βιολογικός καθαρισμός του οικισμού Μάκρης του Δήμου Αλεξανδρούπολης , το οποίο την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 εστάλη προς δημοσίευση στην Ευρωπαϊκή Εφημερίδα . Το δεύτερο έργο είναι το ενταγμένο και εγκεκριμένο έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού » το οποίο και σύντομα θα το προκηρύξουμε . Το τρίτο και τελευταίο ,είναι ένα πολύ σημαντικό έργο ,η Προμήθεια και Εγκατάσταση συστήματος αύξησης της χωρητικότητας του υδροταμιευτήρα μας .

Πώς διασφαλίζετε την ποιότητα του νερού; Θεωρείτε ότι γίνετε σπάταλη στη χρήση του;

Η ποιότητα του νερού ελέγχεται συνεχώς από το εξειδικευμένο προσωπικό μας . Εξετάζουμε τα στοιχεία του νερού από όλες τις περιοχές στα όρια του δήμου μας, στοχεύοντας στη μέγιστα καλύτερη εικόνα της κατάστασης των συστατικών στοιχείων του ύδατος. Προβαίνουμε σε τακτικούς καθαρισμούς των δικτύων της ύδρευσης με την σωστή χλωρίωση αλλά και απολύμανση των δεξαμενών νερού. Η διασφάλιση άριστης ποιότητας πόσιμου νερού και η πρόσβαση όλων των δημοτών σε αυτό ,από τη στιγμή μάλιστα που το νερό αποτελεί για τον άνθρωπο θεόσταλτο αγαθό και απαραίτητο για την επιβίωσή του , είναι στοιχείο πολιτισμού για την κοινωνία μας και εμείς φροντίζουμε για την παροχή του σε όλους με ασφάλεια .

Είναι πολύ σημαντικό για την εποχή μας να είμαστε οικολογικά συνειδητοποιημένοι πολίτες ,ακόμη και από μικρή ηλικία .Θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια η κοινωνία μας έχει πιο έντονα αναπτυγμένη την οικολογική συνείδηση και  ως εκ τούτου ο καθένας προσπαθεί  ως μονάδα αλλά και συλλογικά, να μην καταχράται τα αγαθά της φύσης αλλά με σύνεση και μέτρο να τα απολαμβάνει ,χωρίς βέβαια αυτό  να αποκλείει και κάποια , ευτυχώς λίγα , μεμονωμένα περιστατικά κατασπατάλησης του αγαθού .

Ολοκληρώνοντας ,και αφού σας ευχαριστήσω, θέλω να σας πω πως η ΔΕΥΑΑ είναι μια δημοτική επιχείρηση με ουσιαστικό  έργο και αποτελεί αμιγώς τον κύριο αναπτυξιακό άξονα του Δήμου Αλεξανδρούπολης  με ακλόνητο το κοινωνικό αίσθημα ευθύνης στην ποιότητα του νερού και στο περιβάλλον .

Πηγή