Τουριστικοί και πολιτιστικοί φορείς από τη Βουλγαρία στο Διδυμότειχο, με πρωτοβουλία του κ. Παναγιώτη Φυδανάκη

1815

Μία επίσκεψη από τουριστικούς πράκτορες, υπεύθυνους πολιτιστικών φορέων και δημοσιογράφων, από όλες τις πόλεις της Βουλγαρία έλαβε χώρα στην πόλη του Διδυμοτείχου.

    Μετά από σχετική πρόσκληση και συνεννόηση με τουριστικούς πράκτορες, ξεναγών και πολιτιστικούς φορείς, απεδέχθησαν την δια ζώσης εξερεύνηση, αλλά και την φιλοξενία της πόλης μας. Οι επισκέπτες περιηγήθηκαν και ενημερώθηκαν, τόσο για τα ιστορικά μνημεία και μουσεία, όσο και για την ιστορία του τόπου.

    Οι πληροφορίες που έλαβαν όπως και οι παρουσίαση για τα δρομολόγια ξενάγησης και περιήγησης, στάθηκαν ικανές να αφήσουν έκπληκτους τους ενδιαφερόμενους, για το τι μπορεί να επιδείξει ο τόπος μας, αλλά και τι προσφέρει σε έναν ταξιδιώτη που αναζητεί τον ιστορικό, θρησκευτικό και γαστρονομικό τουρισμό.

  Εν συνεχεία, ακολούθησε μια περιήγηση στα στενά της πόλης, παρουσιάζοντας καταστήματα μαζικής εστίασης, σίτισης, διασκέδασης, αναψυχής και όχι μόνο, αλλά και μια γνωριμία με τους καταστηματάρχες, οι οποίοι υποδέχθηκαν τους σημαντικούς φιλοξενούμενους με τοπικά γλυκίσματα. Φυσικά παρουσίαση έγινε για τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις της πόλης μας, σημαντικός παράγοντας για την δημιουργία του Διδυμότειχου ως τουριστικού προορισμού.  

    Έπειτα τη σκυτάλη πήρε η γαστρονομία του τόπου, όπου παραδοσιακά, τοπικά εδέσματα προσφέρθηκαν και δοκιμάστηκαν σε συνδυασμό με την υπέροχη θέα του Διδυμοτείχου και τέλος γεύτηκαν την τοπική κουζίνα, με παραδοσιακές συνταγές από ντόπια προϊόντα σε ντόπια ταβέρνα.

    Οι δημοσιογράφοι τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών μέσων, προχώρησαν σε συνεντεύξεις, θέτοντας ερωτήματα, με περίσσιο ενδιαφέρον για την ιστορία, την παράδοση, την γαστρονομία και τέλος τον πολιτισμό, που τους εξέπληξε ευχάριστα.

    Η επαφή αυτή επέφερε την απόκτηση πρεσβευτών του Διδυμοτείχου στη γειτονική χώρα, αλλά και ανάλογες προσκλήσεις από τις πόλεις που δραστηριοποιούνται, έτσι ώστε να γίνει η παρουσίαση και η διαφήμιση της πόλης μας μέσω των ΜΜΕ και φορέων που εκπροσωπούν.  

    Επιπρόσθετα, για να μας ευχαριστήσουν γιόρτασαν τον ερχομό της άνοιξης αλλά και την απαρχή των συνεργασιών και μας ευχήθηκαν με το δικό τους παραδοσιακό, ιδιαίτερο και συνάμα ενδιαφέρον τρόπο.

 

Παναγιώτης Φυδανάκης

Δικηγόρος – Εθελοντής Περιηγητής