Που θα χτισθεί νέο ξενοδοχείο στον Έβρο

2369

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας προκήρυξε διαγωνισμό για την μακροχρόνια ενοικίαση έκτασης, η διαχείριση της οποίας ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ασκείται από την Περιφέρεια προκειμένου να κτισθεί ξενοδοχείο.

Η έκταση του αγροκτήματος Λουτρού είναι 6.319 τ.μ.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί από την Επιτροπή Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου την Τετάρτη 21 Μαρτίου και ώρα έναρξης 9η π.μ. στην έδρα της Επιτροπής Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών της Περιφερειακής Ενότητας (Ταχ.Δ/νση: Καραολή-Δημητρίου 40) Η διαδικασία θα είναι φανερή και προφορική.

Η τιμή εκκίνησης του καταβλητέου τιμήματος για την ενοικίαση της έκτασης, ορίζεται στο ποσό των70 ευρώ  ανά στρέμμα ετησίως. Το τίμημα καταβάλλεται ετησίως εντός τριμήνου από την ημερομηνία που ορίζει η απόφαση παραχώρησης του ακινήτου και αποτελεί έσοδο κατά 50% του Δημοσίου και κατά 50% της Περιφερειακής Ενότητας ΄Εβρου. Η διάρκεια της παραχώρησης της χρήσης ορίζεται σε 25 έτη, με δυνατότητα παράτασης του χρόνου μέχρι 10 έτη.

Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται να κατατεθεί από κάθε διαγωνιζόμενο Εγγυητική Επιστολή Συμμετοχής, αναγνωρισμένου πιστωτικού ιδρύματος, υπολογιζόμενη σε ποσοστό 10% επί της τιμής εκκίνησης, δηλαδή ποσού 7 Ευρώ ανά στρέμμα.