Το χρονικό της σύλληψης των δύο Ελλήνων αξιωματικών από τους Τούρκους

1856

Οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες ήταν η αιτία που δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς στο πλαίσιο μια συνηθισμένης περιπολίας στην δασωμένη περιοχή των Καστανιών Έβρου, έχασε τον προσανατολισμό της και συνελήφθη από τουρκικό περίπολο.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί το περιστατικό συνέβη τη νύχτα της 1ης προς 2ας Μαρτίου.

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε από το ΓΕΣ το πρωί της Παρασκευής οπότε και επιβεβαιώθηκε από τις αρμόδιες Αρχές το περιστατικό και από χθες έχουν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα για να επιστρέψουν στο ελληνικό έδαφος οι στρατιωτικοί.

Μέχρι στιγμής το Γενικό Επιτελείο Στρατού δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον βαθμό των δύο στελεχών και τις ακριβείς συνθήκες, ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές τόνισαν πως «σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξε συμπλοκή» και πως η περιοχή είναι σκεπασμένη με χιόνι και είναι από τα σημεία που τα σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες είναι χερσαία και δεν παρεμβάλλεται ο ποταμός Έβρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν αξιωματικό και έναν επαγγελματία οπλίτη.

Βρίσκονται αυτή την ώρα στην Ανδριανούπολη, είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τον επαναπατρισμό τους.

Σύμφωνα πάντως με όλες τις πληροφορίες η Αθήνα προσπαθεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους και να μην μετατραπεί ένα λίγο πολύ «συνηθισμένο περιστατικό σε διπλωματικό επεισόδιο» όπως τόνισαν καλά πληροφορημένες πηγές.

newsbeast.gr.