Ποιός βουλευτής του Έβρου συμμετείχε σε εκπαιδευτικά ταξίδια της Novartis;

1267

Σε εκπαιδευτικά ταξίδια, συνέδρια και σεμινάρια της Novartis παραδέχτηκε ότι συμμετείχε με την ιδιότητα του γιατρού ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καΐσας.

Μιλώντας στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κ. Καΐσας ανέφερε:

«Συμμετείχα κι εγώ σε εκπαιδευτικά ταξίδια που διοργάνωναν και η NOVARTIS και άλλες φαρμακευτικές εταιρίες αλλά δεν νομίζω ότι δεν υπάρχει και γιατρός που δεν έχει πάει», σημείωσε ο κ. Καΐσας που πρόσθεσε ότι δέχτηκε προτάσεις από στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών στο γραφείο του για την συνταγογράφηση φαρμάκων της εταιρείας του έναντι οικονομικού ανταλλάγματος.

«Όλοι οι γιατροί, δεν υπάρχει υγειονομικός που να μην είχε πάρε-δώσε και με τη NOVARTIS και με τις άλλες φαρμακευτικές εταιρείες. Όλοι οι υγειονομικοί ήταν στα νύχια των εταιρειών και είναι στα νύχια των εταιρειών.

Την εκπαίδευση την αναλάμβαναν οι εταιρείες. Και εγώ και οι άλλοι γιατροί δεν είχαν άλλον τρόπο τα τελευταία 40 με 50 χρόνια να εκπαιδευτούν, παρά μόνο να πάνε μέσω εταιρειών. Αυτή είναι η κατάσταση».

Τέλος, ερωτηθείς γιατί δεν καταφέρθηκε ποτέ επώνυμα εναντίον τους, απάντησε ότι ο νόμος θεωρούσε τις ενέργειες αυτές απολύτως νομότυπες στο πλαίσιο της διαφημιστικής προώθησης των φαρμάκων.

Πηγή