Διδυμότειχο: Προορισμός παντός καιρού

2156

Το Διδυμότειχο αποτελεί προορισμό επισκέψεων «παντός καιρού», λόγω της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς που φέρει, αλλά και λόγω των πολλών και όμορφων εικόνων που μπορεί να δει ο επισκέπτης σε κάθε εποχή. Ιδιαίτερα για τα σχολεία του Έβρου αποτελεί τον πρώτο προορισμό επισκέψεων με διαφορά.

Έτσι την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Γ΄ τάξης του 4ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης περιηγήθηκαν την ιστορική Καστροπολιτεία όπου στο πλαίσιο του μαθήματος «Ιστορία της Τέχνης» είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Δημοτική Πινακοθήκη «Δ. Ναλμπάντη» εντός του Κάστρου Διδυμοτείχου.

Επιπλέον με τη συνοδεία μέλους του Ιστορικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ-Γνώση και Δράση»περιηγήθηκαν στην πόλη και στα μνημεία της και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η επικεφαλής της εκδρομής κ. Χρύσα Χατζοπούλου, «οι ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ είναι πάντα πρόθυμοι να δείξουν τις ομορφιές του τόπου τους και ιδιαίτερα τα μνημεία της μακραίωνης ιστορίας του». Οι μαθητές συνοδεύονταν, επίσης, από τον Λυκειάρχη κ. Γιάννη Κυριαζίδη και την κ. Φώνη Καλτάκη.

Ευχαριστούμε όλους που επιλέγουν το αιωνόβιο και αειθαλές Διδυμότειχο ως τόπο επίσκεψης, περιήγησης, προσκυνήματος και μελέτης.