Συνέλαβαν έναν 80χρονο και έναν 49χρονο για λαθραία τσιγάρα

1070

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα

Κατασχέθηκαν  340 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Συνελήφθησαν χθες (22-2-2018), στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο ημεδαποί ηλικίας 80 και 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.   

  Ειδικότερα, στη πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής, πραγματοποίησαν έλεγχο στην επιχείρησή του 49χρονου, όπου βρέθηκαν 20 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, συνέλαβαν τον 80χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση 320 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.