Βρέθηκαν επικίνδυνα κράνη – Πανευρωπαϊκή ανάκληση

678

Προσοχή, όσοι από εσάς έχετε ένα από τα παρακάτω κράνη, μην το ξαναφορέσετε. Η ανάκληση αφορά σε τρία μοντέλα κρανών της εταιρείας Qtech που πωλούσε μέσω διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο (ebay) το διαδικτυακό κατάστημα Quadsinn. Η είδηση αφορά όλους μας, καθώς πωλούταν κυρίως σε Αμερική και όλες τις Ευρωπαίκές χώρες

Πρόκειται για τα μοντέλα που στο λουράκι τους έχουν τους παρακάτω κωδικούς E9-13.10312; Q998, E9-05.1810, FF601/JX-F60 και έπειτα από την δοκιμασία των crash test στην Ευρώπη και την Αμερική, βρέθηκαν ακατάλληλα να προσφέρουν προστασία. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να σημειώσουμε, ότι τα συγκεκριμένα κράνη κινεζικής προέλευσης, κυκλοφορούν στην αγορά και πωλούνται μέσω διαδικτυακών καταστημάτων και με άλλα, διαφορετικά εμπορικά ονόματα. Δηλαδή τα ίδια ακριβώς κράνη μπορεί να μην ονομάζονται Qtech, αλλά στην πραγματικότητα να είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά της πανευρωπαϊκής ανάκλησης.

Αυτό συμβαίνει διότι το εργοστάσιο κατασκευής τους δουλεύει ως εταιρεία που φτιάχνει κράνη για οποιονδήποτε τους το ζητήσει, με οποιοδήποτε όνομα. Γι΄αυτό σας δίνουμε τους κωδικούς των μοντέλων που αναγράφονται στο λουράκι και όχι την εμπορική ονομασία των μοντέλων. Με την ευκαιρία αυτής της είδησης, θα θέλαμε επίσης να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι με τα κράνη και γενικά με τον εξοπλισμό ασφάλειας οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί!

motomag.gr