Ο “Κρέοντας” είναι το νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ελλάδα

1027

Μόλις μία εβδομάδα μετά την «Ιοκάστη» ένα νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έρχεται για να πλήξει τη χώρα μας. Το βαρομετρικό χαμηλό «Κρέοντας» που έφτασε από τη νότια Ιταλία, επηρεάζει σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, κυρίως τα κεντρικά, ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας με κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας (με εξαίρεση την κεντρική-ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη) την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 θα επικρατήσει έντονη κακοκαιρία με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στα παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (από 400 περίπου μέτρα).
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά 8 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Παρασκευή ο «Κρέοντας» φεύγει

Αύριο Παρασκευή, η κακοκαιρία αρχικά θα συνεχιστεί στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής και νότιας χώρας με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα πεδινά και παραθαλάσσια και παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά.

Σταδιακά όμως και καθώς ο «Κρέοντας» θα απομακρύνεται προς τις ακτές της Αφρικής, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ της Παρασκευής θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο.

Πηγή