Οχτώ μαθητές θα εκπροσωπήσουν τον Έβρο στη συνάντηση νέων “ευρωβουλευτών” στο Στρασβούργο

1854

 

Τις βαλίτσες τους για το Στρασβούργο ετοιμάζουν οχτώ μαθητές από τον Έβρο και μια κοπέλα από την Κομοτηνή, για να βρεθούν στη συνάντηση νέων “ευρωβουλευτών”.

Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό έλαβαν μέρος συνολικά 225 μαθητές και μαθήτριες, της δευτέρας και τρίτης τάξης λυκείου, από σχολικές μονάδες όλης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το θέμα, για το οποίο κλήθηκαν να καταθέσουν γραπτώς τις ιδέες και τις απόψεις τους οι μαθητές, ήταν το εξής: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει πρωτοφανείς προκλήσεις, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στο εσωτερικό της: περιφερειακές συρράξεις, τρομοκρατία, αυξανόμενες μεταναστευτικές πιέσεις, κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες.

Ποιες θα πρέπει να είναι οι πολιτικές προτεραιότητες και ποιες μεταρρυθμίσεις πιστεύετε ότι πρέπει να γίνουν ώστε η Ευρώπη ενωμένη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αυτές σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο, λειτουργώντας ως μία αποτελεσματική και συνεκτική οντότητα;».

Η συνολική βαθμολογία των διαγωνιζόμενων προέκυψε από τη βαθμολόγηση των εκθέσεών τους, σε συνάρτηση με τις σχολικές τους επιδόσεις και με το επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που κατετάγησαν στις πρώτες 24 θέσεις του διαγωνισμού, θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο Στρασβούργο και να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες, ως ευρωβουλευτές, συνεργαζόμενοι με εκατοντάδες συνομηλίκους τους από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι η μοναδική επιτυχούσα από την Κομοτηνή, η Λία Γκαγκά, είχε λάβει μέρος και στον περσινό διαγωνισμό Euroscola, αλλά δεν κατάφερε να καταταγεί στις προνομιούχες θέσεις για το Στρασβούργο. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ίδιας σχολικής χρονιάς εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην ΚΒ’ Σύνοδο της «Βουλής των Εφήβων», από όπου και η φωτογραφία που επισυνάπτεται. Φέτος επανήλθε δριμύτερη, κερδίζοντας ως δεύτερη του διαγωνισμού τη συμμετοχή της στην ημερίδα Euroscola και αποδεικνύοντας ότι είναι ένας νέος άνθρωπος, που αντί να απέχει από τα κοινά, προσπαθεί να εκφράσει τις ανησυχίες, τις αγωνίες και τους προβληματισμούς του για όσα συμβαίνουν γύρω του.

Αν μη τι άλλο, ενθαρρυντικό παράδειγμα, που αξίζει να έχει και ανάλογες διακρίσεις και επιτυχίες στο μέλλον!

Στον ακόλουθο πίνακα παρατίθενται, κατά σειρά βαθμολογίας, τα ονόματα των 24 εκπροσώπων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην επικείμενη ημερίδα Euroscola, που θα διεξαχθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:

Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (στα 100)
1 Πολίτης Ευστράτιος 2Ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης 98,8
2 Γκαγκά Λία 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής 97,7
3 Μπελεβέγκα Μαρία 2ο ΓΕΛ Καβάλας 97,6
4 Στούρας Ιωάννης 2ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης 97,3
5 Παπαδοπούλου Ευτέρπη 1ο ΓΕΛ Δράμας 96,6
6 Παπαρη Νίκη 6ο ΓΕΛ Καβάλας 95,5
7 Παντούδη Παρασκευή 2ο ΓΕΛ Καβάλας 95,5
8 Μακρογιαννόπουλος Γεώργιος 1ο ΓΕΛ Ξάνθης 95,3
9 Ταμβάκη Χρύσα 2ο ΓΕΛ Καβάλας 95,3
10 Κουτουλα Αναστασία ΓΕΛ ΠοδοχωρίουΚαβάλας 95,1
11 Κυριζάκη Βασιλική 1ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης 94
12 Χατζόπουλος Νικόλαος 1ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης 94
13 Τσολακίδης Παναγιώτης 2ο ΓΕΛ Ορεστιάδας 94
14 Δελή Ελένη 6ο ΓΕΛ Καβάλας 93,6
15 Σαχπατζίδου Νίκη ΓΕΛ Δοξάτου Δράμας 93,6
16 Κουτσούμη Χριστίνα ΓΕΛ Χρυσούπολης 93,6
17 Φουτσιτζή Παρασκευή ΓΕΛ Τυχερού 93,5
18 Ζαχαράκης Ιωάννης 1ο ΓΕΛ Δράμας 93,1
19 Πολυκάρπου Ελένη 5ο ΓΕΛ Καβάλας 92,9
20 Καραφυλλίδου Κωνσταντίνα 1ο ΓΕΛ Ορεστιάδας 92,8
21 Γιαπουτζής Αριστείδης 1ο ΓΕΛ Ξάνθης 92,1
22 Πάνου Δανάη 5ο ΓΕΛ Καβάλας 92,1
23 Χριστοφορίδου Ευτυχία 3ο ΓΕΛ Ξάνθης 92
24 Σούλτας Παναγιώτης 2ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης 92

 

inkomotini.gr