Πως βρέθηκαν οι Ασβεστάδες… στα Λάβαρα, εξηγεί η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ

3207

Σε απολυτή εφαρμογή των μελετών που αφορούν στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, στο οδικό τμήμα Μάνδρα-ψαθάδες ,που περιλαμβάνει και τη σήμανση του οδικού δικτύου, αποδίδεται η τοποθέτηση πινακίδων που αναγράφουν το όνομα του οικισμού «Ασβεστάδες» του δήμου Διδυμοτείχου, οι οποίες όμως, είναι τοποθετημένες στον ισόπεδο κόμβο των Λαβάρων του δήμου Σουφλίου. 

Ο μοναδικός δρόμος που συνδέει τους δύο οικισμούς , είναι ένα αγροτικός , μήκους περίπου 12 χιλιομέτρων , ο οποίος δεν χρησιμοποιείται σε καμία περίπτωση για να μεταβεί κάποιος στο χωριό Ασβεστάδες, καθώς ο δρόμος κρίνεται ιδιαίτερα δύσβατος για ι.χ. οχήματα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σουφλίου, Ευάγγελο Πουλιλιό αλλά και κατοίκους της περιοχής.

Ο προϊστάμενος της περιφερειακής υπηρεσίας Κομοτηνής της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., Πασχάλης Τσουκαλάς, εξήγησε , στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, πως οι σχετικές μελέτες είναι του 2003 και πως έκτοτε δεν υπήρξε επικαιροποίησή των στοιχείων τους, όπως αυτά είχαν προβλεφθεί τα προηγούμενα χρόνια . «Εάν υπάρξει σχετικό γραπτό αίτημα από τη δημοτική αρχή ή πολίτες, είμαστε διατεθειμένοι να γίνει η διόρθωση για να μην υπάρχει παρανόηση από τους οδηγούς» σημείωσε ο κ. Τσουκαλάς.
Αξίζει να σημειωθεί πως ουδέποτε κατά το παρελθόν υπήρχε σχετική σήμανση που να ενημερώνει ότι υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης από τα Λαβάρα προς τους Ασβεστάδες, ενώ ο δήμαρχος Σουφλίου συνέστησε στους οδηγούς να μην επιλέγουν αυτή τη διαδρομή, καθώς κρίνεται επικίνδυνη .αλλά ακολουθούν αυτήν , μέσω Διδυμοτείχου.

ΕΡΤ Ορεστιάδας