Ισόβια στον άνθρωπο που έφερε μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών στον Έβρο

1404

Χαρακτηρίστηκε μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που εντοπίστηκαν σε επίπεδο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στον άνθρωπο που κατηγορήθηκε ότι τα εισήγαγε στην χώρα μας, με σκοπό να τα εξάγει στην Τουρκία, επιβλήθηκε η ποινή των ισοβίων. Η υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών με τρεις κατηγορούμενους, όλοι τους κάτοικοι Αλεξανδρούπολης, εκδικάστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Θράκης.

Παρόντες ήταν οι δύο κατηγορούμενοι ο 60χρονος Δ.Φ. και η 35χρονη ρωσικής υπηκοότητας φίλη του K.V.. Οι δύο τους είχαν συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2016 σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης και μετά την απολογία τους είχαν κριθεί προφυλακιστέοι και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης χθες. Από τότε ο μεν πρώτος κρατούνταν στις φυλακές Δομοκού και η δεύτερη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Ο τρίτος των κατηγορουμένων δεν είχε προφυλακιστεί και στην χθεσινή δίκη εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
Όσον αφορά το ιστορικό της υπόθεσης τον Νοέμβριο του 2016 σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον 59χρονο ημεδαπό και την 34χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Ρωσίας, για την εμπλοκή τους σε εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στη χώρα μας με σκοπό την μετέπειτα εξαγωγή τους.

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τους δύο δράστες να έχουν αποκρύψει σε αγροτική έκταση στον Έβρο, ιδιοκτησίας του 59χρονου, 99 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 113 κιλών. Από έρευνα οι αστυνομικοί είχαν καταλήξει στο ότι οι δύο δράστες αποτελούσαν μέλη σπείρας, στην οποία ηγετικό ρόλο είχε ο 59χρονος. Διαπιστώθηκε επίσης ότι την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών την εισήγαγαν από την Αλβανία στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια την παρέλαβαν και την απέκρυψαν στην συγκεκριμένη περιοχή, με σκοπό την μετέπειτα εξαγωγή της στην Τουρκία.

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ
Κρίσιμο ρόλο στην εκδίκαση της υπόθεσης φαίνεται να διαδραμάτισε το γεγονός ότι οι ποσότητες ναρκωτικών βρέθηκαν σε αποθήκες ιδιοκτησίας του 60χρονου σήμερα κατοίκου Αλεξανδρούπολης. Βέβαια εκ μέρους του συνηγόρου υπεράσπισής του επισημάνθηκε το γεγονός ότι σε αυτές τις αποθήκες ο κατηγορούμενος δεν ήταν μοναδικός ιδιοκτήτης. Επίσης η σύλληψή του έγινε σε κοντινή απόσταση από τις αποθήκες όπου βρίσκονταν κρυμμένα τα ναρκωτικά και συγκεκριμένα σε αγροτική έκταση όπου εκείνη την ώρα εκτελούσε αγροτικές εργασίες ο γιος του. Άλλωστε όπως επισημάνθηκε και ο ίδιος ο κατηγορούμενος ασχολείται με αγροτικές εργασίες. Επισημάνθηκε ακόμα ότι διήγαγε έναν λιτό βίο, σε αντίθεση με ότι του καταμαρτυρείται ότι δηλαδή αποκόμιζε χρήματα από την διακίνηση των ναρκωτικών. Ο ίδιος ο 60χρονος στην απολογία του αρνήθηκε την ανάμειξη του.

Η ποινή που του επέβαλλε χθες το Τριμελές Εφετείο Θράκης ήταν αυτή των ισοβίων, χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Όσον αφορά την 35χρονη της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ ως απλή συνεργός. Το δικαίωμα της έφεσης είχε μη ανασταλτικό χαρακτήρα και έτσι οι δύο καταδικασθέντες θα επιστρέψουν στις φυλακές, στον Δομοκό και τον Κορυδαλλό, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους σε δεύτερο βαθμό.

Όσον αφορά τον τρίτο κατηγορούμενο, Γ.Α. κάτοικο Αλεξανδρούπολης, αυτός κηρύχτηκε αθώος.

xronos.gr