Το “γαλλόφωνο αυτοκίνητο” έρχεται και κάνει στάση στο Σουφλί

1851

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το «γαλλόφωνο αυτοκίνητο» ταξιδεύει στη Βόρεια Ελλάδα, αρχής γενομένης από τις 22 Ιανουαρίου 2018.

Φέτος, το εγχείρημα επεκτείνεται σε όλη τη Β. Ελλάδα, σε διάστημα 4 εβδομάδων, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του συνόλου του γαλλόφωνου δικτύου (σχολεία, κέντρα ξένων γλωσσών, σύλλογοι). Η υπεύθυνη συνεργασίας για τη γαλλική γλώσσα, AthénaMissios και η συνεργάτιδά της, Stéphanie Saulnier,θα πραγματοποιήσουν ψυχαγωγικά εργαστήρια κυρίως στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο τη γνωριμία με τη γαλλική γλώσσα και το γαλλόφωνο πολιτισμό στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη καθώς επίσης και την παιδαγωγική υποστήριξη των εκπαιδευτικών και των συλλόγων καθηγητών γαλλικής γλώσσας αυτών των περιοχών.

Το «γαλλόφωνο αυτοκίνητο» έχει ήδη επισκεφθεί την Ήπειρο, από 22 έως 26 Ιανουαρίου και συνεχίζει το ταξίδι του στην Α. Μακεδονία-Θράκη, από 5 έως 9 Φεβρουαρίου, στην Κ. Μακεδονία, από 12 έως 16 Φεβρουαρίου και στη Δ. Μακεδονία, από 15 έως 20 Απριλίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής μας στη Θράκη, θα έχουμε τη χαρά να μοιραστούμε την αγάπη μας για τη γαλλική γλώσσα με 70 παιδιά, χάρη στην πολύτιμη συνδρομή των καθηγητριών γαλλικής γλώσσας, κας Κατερίνας Πρεπούδη και κας Νατάσας Μίτσκα. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Μετάξης Σουφλίου το οποίο ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία του.

Πρόγραμμα:

15.00-16.00

Εργαστήριο «Ο μικρός Πρίγκιπας» (μαθητές Δημοτικού)

Εργαστήριο γνωριμίας με τις γαλλόφωνες χώρες (μαθητές Γυμνασίου)

17.00-18.00

Εργαστήριο γνωριμίας με τα γαλλικά «Χρώματα του ουράνιου τόξου» (μαθητές Νηπιαγωγείου)

Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθήστε το «Γαλλόφωνο αυτοκίνητο» στο Facebook!