Φαντάροι ζητούν να μην γίνει βάση του ΝΑΤΟ στην Αλεξανρούπολη

2160

Με επιστολές τους, φαντάροι από στρατιωτικές μονάδες του Έβρου εκφράζουν την αντίθεση τους στην εγκατάσταση ΝΑΤΟικής βάσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και δηλώνουν την στήριξη και συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο των Επιτροπών Ειρήνης Αν. Μακεδονίας Θράκης στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης την Κυριακή 11 Φλεβάρη.

Συγκεκριμένα, οι φαντάροι από το 644 ΜΚ ΤΠ, αναφέρουν:

«Εμείς φαντάροι από το 644 ΜΚ ΤΠ στην Αλεξανδρούπολη δηλώνουμε την στήριξη και συμμετοχή μας στο μεγάλο συλλαλητήριο των Επιτροπών Ειρήνης Αν. Μακεδονίας Θράκης στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης στις 11 Φλεβάρη.

Καταλαβαίνουμε πως ο μοναδικός εχθρός για εμάς και συνολικά τον ελληνικό λαό και την εργατική τάξη είναι το ΝΑΤΟ.

Είναι αυτοί που επεμβαίνουν σφάζουν τους λαούς για χάρη των καπιταλιστών και του κέρδους τους. Ταυτόχρονα  η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει αμφισβητήσει τη συμμετοχή μας στο ελάχιστο. Απεναντίας έχει αναβαθμίσει την ενεργό συμμετοχή μας.

Εμείς οι στρατιώτες δεν είναι η 1η φορά που δηλώνουμε αυτή μας την αντίθεση. Εμείς αρνηθήκαμε να στηρίξουμε τη λειτουργία του λιμανιού ως βάση στην Αλεξανδρούπολη. Είμαστε από την 1η στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων, της νεολαίας που διαδηλώνει ενάντια στην εγκατάσταση της βάσης με την παρουσία μας στις αναφορές.

Και για εμάς δεν είναι εύκολο. Η διοίκηση ενοχλείται από τέτοιες φωνές. Πρόσφατα προσπάθησε με “έκτακτες” αποσπάσεις να μας διασπάσει.  Όσα εμπόδια όμως και να μας βάζουν εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα Δικαιώματα μας, για τις ιδέες μας για τις  απόψεις μας.

Έξω οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες! Φαντάροι από το 644».

Από τον 7ο Λόχο Διαβιβάσεων, σε επιστολή τους οι φαντάροι επισημαίνουν:

«Την ίδια στιγμή που οι φαντάροι ζητάμε λεφτά από τις οικογένειες μας για να τα βγάλουμε πέρα στη θητεία μας, την ίδια στιγμή που οι τραπεζίτες έχουν απλώσει τα χέρια τους σε λαϊκά σπίτια, που ετοιμάζεται το νέο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων, η κυβέρνηση μαζί με τους ΝΑΤΟικους δολοφόνους θέλουν να αυξήσουν την παρουσία τους στην περιοχή.

Εμείς, οι φαντάροι του 7ου Λόχου Διαβιβάσεων, δηλώνουμε την αντίθεση μας στη δημιουργία ΝΑΤΟικης βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη και στη συμφωνία κυβέρνησης – ΗΠΑ.

Οι κινήσεις αυτές μας αγχώνουν και δεν μας εφησυχάζουν. Μας αγχώνει η ενίσχυση της παρουσίας των ΝΑΤΟικων φονιάδων στην περιοχή μας. Γνωρίζουμε ότι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών οι λαοί και των δύο πλευρών ήταν πάντα οι χαμένοι. Ότι ο λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και τα σχέδια που έχουν για την περιοχή μας.

Δεν ξεχνάμε το αιματοκύλισμα των λαών των Βαλκανίων και συνολικά της υφηλίου από την πολεμική μηχανή που ονομάζεται ΝΑΤΟ.

Θα μας βρουν απέναντι τους! Στηρίζουμε την κινητοποίηση στις 11/2 που καλούν επιτροπές ειρήνης, σωματεία και φορείς της περιοχής. Θα είμαστε  εκεί!

Στρατιώτες του 7ΛΔΒ».

Με κύριο σύνθημα «ΟΧΙ στην εγκατάσταση της ΝΑΤΟικής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη», οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Κυριακή 11 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, μπροστά στο Δημαρχείο ενάντια στην εγκατάσταση ΝΑΤΟικής βάσης ελικοπτέρων στην πόλη.

Πηγή: 902.gr