Το αιγοπρόβειο γάλα σε κατακόρυφη πτώση! Οι κτηνοτρόφοι σε απόγνωση για την τιμή!

1867

Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, την οποία συνυπέγραψαν άλλοι 6 Βουλευτές της Ν Δ με επικεφαλής τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτή Πέλλας, Γιώργο Καρασμάνη, σχετικά με τη συνεχόμενη πτώση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος.

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση η κάμψη αυτή των τιμών, κατά 20% σε μέσα επίπεδα, καθιστά την πλειοψηφία των αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων της χώρας μας ζημιογόνες, οδηγώντας πολλούς παραγωγούς σε μείωση του ζωικού τους κεφαλαίου, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο κόστος παραγωγής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δυσμενείς για την αιγοπροβατοτροφία καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στη διάρκεια του περασμένου χειμώνα (ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, έντονες χιονοπτώσεις), οδήγησαν σε μείωση και στην παραγωγή γάλακτος, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση εισοδήματος των κτηνοτρόφων.

Οι Βουλευτές ρωτάνε μεταξύ άλλων τον Υπουργό σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να στηρίξει τις τιμές παραγωγού στο αιγοπρόβειο γάλα.

Επίσης, αν θα φέρει το θέμα των χαμηλών τιμών στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πότε επιτέλους θα εγκρίνει τη σύσταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, που τόσο ανάγκη έχουν οι κτηνοτρόφοι προκειμένου να προστατεύσουν και να διασφαλίσουν τόσο το προϊόν, όσο και τις τιμές αιγοπρόβειου γάλακτος.