Η τρομπέτα έρχεται στην Αλεξανδρούπολη για να μας συστηθεί

1270

Παρουσίαση του μουσικού οργάνου και των ειδών του από τον καθηγητή του Μουσικού Γυμνασίου Κομοτηνής Λεωνίδα Βλάχο

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει παρουσίαση του χάλκινου πνευστού μουσικού οργάνου της τρομπέτας σε όλα τα είδη και ηχοχρώματά της (σε σι ύφεση, μι ύφεση, πίκολο, φλικόρνο κ.λ.π.), μέσω ομιλίας και μουσικών παραδειγμάτων, από τον καθηγητή του Μουσικού Γυμνασίου Κομοτηνής Λεωνίδα Βλάχο.

Η παρουσίαση, που γίνεται στο πλαίσιο της προώθησης των άγνωστων πτυχών της μουσικής τέχνης και της εξοικείωσης του ευρύτερου μουσικόφιλου κοινού της περιοχής με τα όργανα της ορχήστρας, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ωδείου Φαέθων (Μουσική Εταιρεία Αλεξανδρούπολης, 14ης Μαΐου 121) την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, στις 8.00 μ.μ.

Ο Λεωνίδας Βλάχος σπούδασε τρομπέτα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο University of East Anglia στο Norwich της Αγγλίας (Μaster Degree). Επίσης είναι κάτοχος πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης και Ενοργάνωσης και Διεύθυνσης Πνευστών Οργάνων. Έχει εργαστεί ως καθηγητής Τρομπέτας στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στα Μουσικά Σχολεία Θεσσαλονίκης, Αμυνταίου,  Σερρών, Δράμας και Κομοτηνής. Ως μουσικός υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, της Συμφωνικής Ορχήστρας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Ορχήστρας της Όπερας Δωματίου Θεσσαλονίκης και έκτακτο μέλος στη Συμφωνική του Δήμου Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Από το 2007 ως το 2010 υπήρξε μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.