Καμμία δέσμευση του Υπουργείου για το μέλλον των τευτλοπαραγωγών

1426

Καμμία δέσμευση του Υπουργείου για το μέλλον των τευτλοπαραγωγών!! Οι καιρικές συνθήκες θα αποφασίσουν για τις εξελίξεις.

 Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, αναφορικά με το ζήτημα των τευτλοπαραγωγών των οποίων η παραγωγή έμεινε ασυγκόμιστη.

Στην απάντησή του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισημαίνει ότι το εργοστάσιο της Ορεστιάδας ξεκίνησε την λειτουργία του αρχές Νοεμβρίου, ενώ η συγκομιδή των τεύτλων σταμάτησε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Σύμφωνα με την ΕΒΖ η συγκομιδή θα πραγματοποιηθεί εάν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι η λειτουργία του εργοστασίου ξεκίνησε με καθυστέρηση εξαιτίας της παραίτησης της διοίκησης της εταιρείας, τέταρτη μέσα σε δυο χρόνια, που προκαλεί εύλογη αναστάτωση κι αρρυθμία στην ομαλή διεξαγωγή της συγκομιδής κι επεξεργασίας των τεύτλων. Όσον αφορά την παραγωγή που έχει μείνει ασυγκόμιστη πρέπει το υπουργείο να λάβει υπόψιν ότι ήδη τα τεύτλα χάνουν την περιεκτικότητά τους σε σάκχαρα, χάνουν την ποιότητά τους και κάποια από αυτά ίσως αχρηστευτούν τελείως.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να διαπιστώσουμε αν υπάρχει ουσιαστικός σχεδιασμός για την τακτοποίηση του ζητήματος προκειμένου οι τευτλοπαραγωγοί να αμειφθούν για τον κόπο τους.