Επτά (7) οι κατηγορούμενοι για το “χωριό φάντασμα” στον Έβρο. Πότε δικάζεται η υπόθεση!

6596

Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, τα βλέμματα όλων μας θα είναι στραμένα την Τετάρτη σε μία δίκη με πάρα πολύ ενδιαφέρον.

Κατηγορούμενοι 7 άτομα και μεταξύ αυτών , επωνυμοι εβρίτες για συμετοχή στην κατασκευή ένος χωριού “φάντασμα” με δανειοδότηση της Εθνικής Τράπεζας και με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο μεταξύ Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος!!!!

Το περιβόητο χωριό “φάντασμα” έχει 72 σπίτια που δεν μένει ούτε “δεμένος” κάποιος εκεί μέσα και έγινε για να φιλοξενήσει ισάριθμες οικογένειες ΡΟΜΑ από την Λάρισα!!!

Βγήκαν άδειες, εκδόθηκαν τοπογραφικά, πληρώθηκε η κατασκευή τους με 60 χιλιάδες ευρώ το καθένα, από την Εθνική  Τράπεζα, αλλά πότε δεν κατοικήθηκαν αφού …μόνο σπίτια δεν είναι και δεν υπάρχουν καθόλου υποδομές.

Υπήρξε καταγγελία για το “καταπληκτικό” αυτό έργο και κάποια στιγμή η δικαιοσύνη το έφθασε στο ακροατήριο.

Μόνο που κάποιοι κατηγορούμενοι είναι σήμερα εκτός κράτησης , γιατί έδωσαν εγγυήσεις και δεν προφυλακίσθηκαν όχι όμως και για τον θεωρούμενο ως εγκέφαλο της υπόθεσης που βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και ένα χρόνο, αφού δεν μπορούσε να δώσει την εγγύηση.

Το όνομα του δέος προκαλεί, αφού ήταν πρόεδρος μεγάλης ομάδας που δόξασε την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Ο φάκελλος του περίφημου αυτού έργου είναι ογκοδέστατος και η μεθαυριανή δίκη παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον, αφού ίσως να σηματοδοτήσει και αλυσιδωτές εξελίξεις στην περιοχή μας, αν τιμωρηθούν κάποιοι κατηγορούμενοι.

Πηγή