Η Κάσσυ Πρόκτερ του Φοίνικα Αλεξανδρούπολης μιλάει στο inevros.gr

3897

1.Από που κατάγεσαι;

Λοιπόν, η μητέρα μου είναι Ελληνίδα. Ο πατέρας μου όμως είναι μισός από την Αγγλία και μισός από τη Ζιμπάμπουε, εξού και το επώνυμο.  Βέβαια, έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα.

2.Πότε ξεκίνησες να παίζεις βόλεϊ, ασχολείσαι με κάτι άλλο εκτός απ΄αυτό;

Ξεκίνησα να παίζω βόλεϊ από όταν ήμουν 10 χρονών. Πλέον το συνδυάζω με τις σπουδές μου. Είμαι στο τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής.

3.Πως επέλεξες αυτό το άθλημα;

Έκανα πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να ασχοληθώ και με άλλα πράγματα π.χ. κολύμβηση, μπαλέτο, ρυθμική, αλλά σωματικά, πέρα από την κολύμβηση που τη βαριόμουν, δεν μου ταίριαζε ιδιαίτερα να είμαι μπαλαρίνα. Ήμουν τεράστια μπροστά στα υπόλοιπα κοριτσάκια !!! Εντελώς τυχαία μου πρότεινε η μητέρα μου να ξεκινήσω βόλεϊ και τελικά κόλλησα εκεί.

4.Σε ποιες ομάδες έχεις αγωνιστεί μέχρι σήμερα;

Ξεκίνησα στην Ένωση Ιλίου, στη συνέχεια πήγα στον Ηρακλή Κηφισιάς όπου εκεί είχα και τις πρώτες μου επιτυχίες στο βόλεϊ , έπειτα πήγα στο Αιγάλεω , μετά στη Νίκη Αλεξανδρούπολης και τώρα βρίσκομαι στο Φοίνικα.

5.Πως επέλεξες τη θέση που αγωνίζεσαι (ακραία), αγωνιζόσουν σε διαφορετική θέση στο παρελθόν;

Έπαιζα 8 χρόνια ως κεντρικός! Αυτή η απόφαση πάρθηκε γιατί ως παιδί ήμουν αρκετά ψηλή. Στη συνέχεια όμως, στα 18 μου, αντιλαμβανόμουν ότι δεν ήμουν πλέον αρκετά ψηλή για να παίζω κέντρο και επέλεξα να αλλάξω θέση διότι πίστευα πως σαν ακραία μπορώ να αποδώσω καλύτερα.

  1. Η εμπειρία σου στον Φοίνικα Αλεξανδρούπολης πως είναι μέχρι τώρα;

Αρκετά καλά. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τον προπονητή μας και δουλεύουμε όλοι και προσπαθούμε για το καλύτερο.

7.Η ομάδα μέχρι τώρα είναι αήττητη, ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας ;

Όλες το θέλουμε πάρα πολύ. Καμία δεν θέλει να χάσει. Η μία στηρίζει την άλλη μέσα στο παιχνίδι.  Επίσης, πιστεύω πως υπάρχει υγιής ανταγωνισμός μεταξύ μας που μας ωθεί στο να προσπαθούμε περισσότερο και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Όποιος δουλεύει ανταμείβεται και εννοείται πως αυτό βγαίνει στα παιχνίδια.

8.Τι θα έλεγες στις κοπέλες που ξεκινάνε τώρα το βόλεϊ; Γιατί να το επιλέξουν αυτό το  άθλημα;

Είναι ένα ευγενικό άθλημα που σε μαθαίνει να σέβεσαι και θέλει πολύ σκέψη. Δεν είναι εύκολο. Δε θέλω όμως να μείνω στο βόλεϊ αλλά στην επιλογή του αθλητισμού γενικότερα. Όσα παιδιά ξεκινούν τώρα να αθλούνται θέλω να κρατήσουν το χαρακτήρα που χτίζεις μέσα από τον αθλητισμό.

Προσωπικά αυτό πιστεύω ότι είναι το πιο σπουδαίο. Ο χαρακτήρας του αθλητή που έχει αρχές, σέβεται , δεν τα παρατάει και είναι πειθαρχημένος.