Ορεστιάδα: Νέα μέλη ζητά ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών

1023

Την ενεργοποίηση νέων μελών που να προέρχονται από το οικογενειακό ή ακόμα και από φιλικό τους περιβάλλον, ζητά από τα παλιότερα μέλη του, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ορεστιάδας, «Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός».

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Χρυσοβαλάντης Χατζηγεωργίου, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο , παλαιότεροι χρόνιοι εθελοντές αιμοδότες μέλη του συλλόγου, να μην έχουν φροντίσει να μεταδώσουν το πνεύμα του εθελοντισμού, έστω και σε ένα από τα νεότερα σε ηλικία μέλη της οικογένειάς τους ή του φιλικού τους περιβάλλοντος. 

«Αυτό πιθανά σημαίνει ότι επικρατούσε λανθασμένη νοοτροπία για το ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας» είπε ο κ. Χατζηγεωργίου και πρόσθετε ότι «δίνουμε αίμα για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και όχι αποκλειστικά για να έχουμε αίμα όταν είμαστε οι ίδιοι σε ανάγκη». 

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το ενδιαφέρον του Συλλόγου για το 2018, επικεντρώνεται στην προσπάθεια να αποκτήσει επάρκεια σε φιάλες αίματος, η περιοχή, για την κάλυψη όλων των αναγκών. Σημειώνεται ότι η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου για το νέο έτος, έχει προγραμματιστεί για τις 9:30 το πρωϊ , στο χώρο του Πολύκεντρου, στη Ν. Ορεστιάδα.

Πηγή