Το Μουσείο πάει στους Μύλους

993

Το Τμήμα Μουσειακής Μάθησης του Εθνολογικού  Μουσείου Θράκης σε συνεργασία με τους Μύλους Θράκης Ι. Ουζουνοπουλος Α.Ε. για τέταρτη ακαδημαϊκή χρονιά θα υλοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο χώρο του εργοστασίου για μαθητές της Α/θμιας Εκπαίδευσης  (από Γ’ τάξη έως Στ΄) με τίτλο “Το Μουσείο πάει στους Μύλους“.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκίνησε από τα μέσα Οκτωβρίου και θα συνεχιστεί  μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς 2017-18. Η δράση θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα  για όλα τα σχολεία της πόλης χωρίς κόστος συμμετοχής. Από το Νοέμβριο του 2013, έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα με επιτυχία περισσότεροι από 900 μαθητές.

Για διευκόλυνση της μετακίνησης των σχολείων στο χώρο του εργοστασίου θα πραγματοποιείτε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κάθε Δευτέρα στις 10:30 π.μ. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν όλους τους χώρους του εργοστασίου μέσα από μια βιωματική ξενάγηση από το εξειδικευμένο προσωπικό των Μύλων και να συμμετέχουν σε ποικίλες δραστηριότητες,  όπως, η επεξεργασία και χρήση παλιών τριπτύρων, επίσκεψη στο χημείο και παρακολούθηση πειραμάτων και  η παρασκευή ψωμιού στο χώρο του αρτοποιείου.

Μέγιστος αριθμός παιδιών ανά εκπαιδευτικό πρόγραμμα: 25
Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος: Βαλεντίνα Σωκρατούς, Παιδαγωγός-Εμψυχώτρια ΕΜΘ
Πληροφορίες και κρατήσεις στο: 2551036663 και στο info@emthrace.org