Ορεστιάδα: Γλυκά Χριστούγεννα τους είχαν τάξει αλλά παραμένουν απλήρωτοι! Γι’ αυτό, κατάληψη!

1447

Απόλυτα δικαιολογημένη χαρακτηρίζει την αγανάκτηση των τευτλοπαραγωγών του Έβρου, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» του νομού, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για τη σοδειά που παρέδωσαν στο ζαχαρουργείο Ορεστιάδας τον Οκτώβρη του 2017.

Παράλληλα, τους καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και την κατάληψη του ζαχαρουργείου, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Γενάρη 2018, στις 10 το πρωί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:

«Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου “Η ΕΝΟΤΗΤΑ” θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των τευτλοπαραγωγών του νομού μας, που παραμένουν απλήρωτοι για τη σοδειά που παρέδωσαν στο ζαχαρουργείο Ορεστιάδας τον Οκτώβρη του 2017.

Υποσχέθηκαν στους τευτλοπαραγωγούς ότι θα κάνουν “γλυκά” Χριστούγεννα, αλλά δυστυχώς για άλλη μια χρονιά, αντί για την έγκαιρη εξόφλησή τους, εισέπραξαν την κοροϊδία.

Δυστυχώς, η απληρωσιά σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τους μεσάζοντες, με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής, είναι πια ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου “Η ΕΝΟΤΗΤΑ” καλεί τους τευτλοπαραγωγούς της περιοχής μας, που με το μόχθο τους κρατούν σε λειτουργία το ζαχαρουργείο και παραμένουν απλήρωτοι, να καταδικάσουν αυτές τις πολιτικές και να αντιδράσουν δυναμικά, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και την κατάληψη του ζαχαρουργείου, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Γενάρη 2018 και ώρα 10.00 π.μ., με αίτημα την άμεση πληρωμή των τευτλοπαραγωγών και τη διασφάλιση των αγροτών που τα τεύτλα παραμένουν ασυγκόμιστα στα χωράφια τους».

Πηγή