Στρατιωτικός ζει από θαύμα. Έπεσε από Στάγιερ και κινδύνευσε η ζωή του

2431

Καλά τα νέα για τον 37χρονο στρατιωτικό που τραυματίστηκε πριν τα Θεοφάνεια κατεβαίνοντας από Στάγιερ στην Κομοτηνή. Φαίνεται ότι έχει κατ΄αρχήν κερδίσει τη μάχη για τη ζωή του, ενώ οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι δεν θα καθηλωθεί σε καροτσάκι για το υπόλοιπο της ζωής του.

Το ατύχημα που συγκλόνησε τους συναδέλφους του, είναι για να γραφτεί στο βιβλίο “Γκίνες” καθώς φαίνεται απίθανο να πέσει κάποιος από 50-60 εκατοστά ύψος και να κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του.

Και όμως αυτό συνέβη με τον 37χρονο  ΕΠΟΠ Λοχία.  Την ώρα που κατέβαινε από το στάγιερ, παρασύρθηκε από δυνατήρ ιπή ανέμου, γλίστρισε και έπεσε ανάσκελα στο έδαφος.

Κατά την πτώση έσπασε ένα αυχενικό σπόδυλο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ο νωτιαίος μυελός!


Η άμεση αντίδραση του Αντιστράτηγου Καμπά στο Δ’ Σώμα Στρατού, αλλά και των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όχι απλά του έσωσαν τη ζωή, αλλά όπως όλα δείχνουν δεν θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του καθηλωμένος σε καροτσάκι.

Με την άμεση έγκριση του Αρχηγού Αλκιβιάδη Στεφανή, δόθηκε το πράσινο φως για άμεση απογείωση του ελικοπτέρου που εδρεύει μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη.

Το ελικόπτερο παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο 424 Στρατιωτικό νοσοκομείο.

Εκεί οι γιατρο έδωσαν μεγάλη μάχη! Κάθε λεπτό ήταν κρίσιμο. Υποβλήθηκε σε δυο χειρουργεία που διήρκεσαν μέχρι τα ξημερώματα.


Και το θαύμα έγινε! Οι γιατροί που αρχικά είχαν εκφράσει φόβους ακόμα και για τη ζωή του 37χρονου ΕΠΟΠ, κέρδισαν τη μάχη! Από την επόμενη η μέρα είχαν αρχίσει να επανέρχονται οι αισθήσεις του, ενώ την επόμενη άρχισαν να αντιδρούν τα πόδια του.

Αυτό όπως μας εξήγησαν είναι μια εξαιρετικά καλή εξέλιξη, καθώς ελπίζουν ότι πλέον δεν θα καθηλωθεί στο καροτσάκι.

Η κατάστασή του παραμένει σοβαρή, αλλά ο κίνδυνος για την ζωή του έχει περάσει.

Στο πλευρό του βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η σύζυγός του, καθώς ο 37χρονος ήταν νιόπατρος.
Ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά για τον ΕΠΟΠ και να έχει δύναμη να ξεπεράσει το πρόβλημα.

πηγή: armyvoice.gr