Αλεξανδρούπολη: Εκπαίδευση αστυνομικών και μαθητών από τον Ερυθρό Σταυρό

715

Στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας  ξεκίνησε  η υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης σε θέματα Πρώτων Βοηθειών στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας από τους εξειδικευμένους εκπαιδευτές του Ερυθρού Σταυρού.

 

 Το Τοπικό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρούπολης συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος εκπαιδεύοντας ομάδα 25 αστυνομικών στις 30 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου και δεύτερη ομάδα 23 αστυνομικών στις 14 και 15 Δεκεμβρίου

Οι εκπαιδευόμενοι διδάχτηκαν αρχικά το θεωρητικό μέρος των Πρώτων Βοηθειών, ενώ παράλληλα συμμετείχαν στο βιωματικό μέρος των μαθημάτων, κατά το οποίο εφαρμόστηκε όλο το φάσμα της θεωρητικής εκπαίδευσης σε πράξη υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη της Νοσηλεύτριας-Εκπαιδευτριας  του τμήματος κυρίας Ειρήνης Παπάζογλου.

 Παράλληλα, μας επεσήμαναν τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης στις πρώτες βοήθειες στον εργασιακό τους χώρο,καθώς εξαιτίας της ιδιότητά τους και της άμεσης παρουσίας τους σε περιστατικά ατυχημάτων θα έχουν τα εφόδια για τη διαχείριση, την αξιολόγηση και την αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων, αλλά και και στο οικογενειακό τους περιβάλλον θα παρέχουν τις πρώτες βοήθειες ανακουφίζοντας τον πόνο ενός συγγενικού προσώπου.

  Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπογράφτηκε την 1η Ιουνίου 2017 στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας από τον Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιο Αυγερινό και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης κύριο Δημήτριο Αναγνωστάκη και πρόκειται να συνεχιστεί για το έτος 2017 και 2018.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ

Στις 11 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης η πρώτη συνάντηση για την υλοποίηση του προγράμματος  Εκπαίδευσης των Πρώτων Βοηθειών στους μαθητές όλων των τάξεων.

Η Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια του τμήματος κυρία Ειρήνη Παπάζογλου παραβρέθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου για την εκπαίδευση των μαθητών αφιερώνοντας ιδιαίτερο χρόνο στο πρακτικό μέρος των μαθημάτων, όπου κλήθηκαν αρκετοί μαθητές με διαδραστικό τρόπο να μάθουν παίζοντας ρόλους σε βιωματικά σενάρια, ώστε να εφαρμόσουν σωστά τους κανόνες παροχής των πρώτων βοηθειών.

Το πρόγραμμα πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2018 με την εκπαίδευση των υπόλοιπων τάξεων του ΕΠΑΛ.

ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ 2ο ΓΕΛ

Στις 12 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε  το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας στο 2ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης και αφορούσε στην εκπαίδευση των Πρώτων Βοηθειών σε μαθητές της Α’ τάξης Λυκείου.

 

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 21 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή των μαθητών σε όλη τη σειρά των μαθημάτων, στο θεωρητικό και βιωματικό μέρος, όπου εκπαιδεύτηκαν  με ιδιαίτερη προθυμία στην πρακτική άσκηση με τη χρήση βιωματικών σεναρίων σε πραγματικό χρόνο.

 

 Στόχος επίσης των μαθημάτων αποτέλεσε η αξία παροχής των πρώτων  βοηθειών με κανόνες ασφάλειας, έτσι ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν σωστά τη βοήθειά τους σε περίπτωση ανάγκης στο σχολικό, φιλικό και οικογενειακό τους περιβάλλον.