Δέσμευση για το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών των στρατιωτικών

1449

Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Άμυνας και ο ίδιος, παραμένουν σταθεροί στη δέσμευσή τους για την καταβολή και του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών των στρατιωτικών» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του.

Επίσης, ο κ. Βίτσας αναφέρεται στην εγκύκλιο που αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Εργασίας, ως καθ’ ύλην αρμόδιο για τα συνταξιοδοτικά, με την οποία θα αποσαφηνίζεται ο υπολογισμός της μάχιμης πενταετίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, σημειώνοντας ότι η άποψη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «είναι ότι πρέπει να κινηθούμε προς τη θετική ανταπόκριση για το συγκεκριμένο αίτημα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, στη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα asfalistiko.gr επισημαίνει τη διαρκή φροντίδα του υπουργείου για τους στρατευμένους, μη παραλείποντας να αναφέρει και τη λειτουργία απευθείας γραμμής παραπόνων με τα Γενικά Επιτελεία, όπου «ένας στρατιώτης μπορεί να πάρει τηλέφωνο κατευθείαν, με κάθε εμπιστευτικότητα, χωρίς να του πουν γιατί παραβίασες την ιεραρχία και να πει, να εκφράσει το πρόβλημά της μονάδας ή του τάγματος για το οποίο επιλαμβάνεται πέρα από τον διοικητή της μονάδας, απευθείας και το Γενικό Επιτελείο».

Ο κ. Βίτσας μιλώντας για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων είπε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει «η λογική, ιδιαίτερα για τα παιδιά που είναι στα σύνορα ή μένουν σε παραμεθόριες περιοχές, να υπηρετούν στον χώρο τους, στην περιοχή τους».

Σε ό,τι αφορά πτυχές της ζωής των στρατευμένων, είπε ότι για ειδικές κατηγορίες κληρωτών, όπως οι γιατροί, δίνεται η δυνατότητα ο χρόνος θητείας τους σε απομακρυσμένα σημεία να προσμετράται στο αγροτικό τους, και παράλληλα «να πληρώνονται με βάση τη συμφωνία που έχουμε κάνει με το υπουργείο Υγείας, κανονικά σαν αγροτικοί γιατροί».

Αναφέρθηκε ακόμα στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για την περαιτέρω διευθέτηση του κόστους των μετακινήσεων των στρατευμένων, ενώ, όπως είπε, με τη νέα δομή, που θα πάψει σχεδόν παντού να υπάρχει προπαίδευση σε κέντρα νεοσυλλέκτων, θα διευκολυνθεί η απευθείας μεταφορά.

Τέλος ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε για τις προσπάθειες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ώστε να αξιοποιούνται οι ικανότητες των στρατευμένων με ταυτόχρονη πιστοποίηση των γνώσεων που απέκτησαν αυτοί κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ