ΕΜΘ Αρχιλοχίας δημιουργεί και λειτουργεί δωρεάν τμήμα μοντελισμού στο Σουφλί

1373
Του Ηλία Προύφα

Πολλά είναι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που διακρίθηκαν τη χρονιά που σε λίγες ημέρες μας αποχαιρετά,  σε διάφορους τομείς όπως ο αθλητισμός,  η εκπαίδευση κ.α ενώ επίσης πολλά ξεχώρισαν για τον ανθρωπισμό και την πλούσια εθελοντική τους δράση.

Ένα από τα στελέχη αυτά είναι και ο Λαρισαίος Αρχιλοχίας (ΠΖ) Διονύσης Αθανασόπουλος, που υπηρετεί στο Σουφλί.
Άριστος γνώστης του στατικού μοντελισμού με τον οποίο ασχολείται ερασιτεχνικά για πολλά χρόνια, ο Διονύσης Αθανασόπουλος είναι ο υπεύθυνος του αντίστοιχου νεοσυσταθέντος τμήματος, του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου ΕΝ ΛΕΥΚΩ Σουφλίου.
Ήταν κάτι που έλειπε από την ακριτική περιοχή του Έβρου και δεν μπορούσε να λειτουργήσει αφού δεν υπήρχε κανείς με τις κατάλληλες γνώσεις για να αναλάβει το τμήμα του μοντελισμού, παρά το μεγάλο ενδιαφέρον από παιδιά και ενήλικες, που ζητούσαν να πλαισιώσουν ως μαθητές το τμήμα.
Με την εγκατάστασή του στο Σουφλί, ο Αρχιλοχίας Αθανασόπουλος και μετά από πρόταση της Προέδρου του Συλλόγου κ. Καψογιώργη Μαρίας, δέχθηκε να οργανώσει και να λειτουργήσει το τμήμα του στατικού μοντελισμού, αρνούμενος όμως την αμοιβή που του προτάθηκε, τονίζοντας στους υπευθύνους ότι θα το πράξει εθελοντικά με σκοπό την ανάδειξη της ιδέας του στατικού μοντελισμού και της ενίσχυσης του δεσμού των σχέσεων του Στρατού Ξηράς με την τοπική κοινωνία.
Ήδη μετά την παραχώρηση αίθουσας και υλικών δημιουργήθηκε το πρώτο τμήμα των αρχαρίων,  που απασχολεί παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω με εκμάθηση στη συναρμολόγηση – βαφή – τεχνικές – χαλκομανίες, το οποίο λειτουργεί κάθε Κυριακή, ενώ κάθε Τετάρτη απόγευμα, λειτουργεί το τμήμα ενηλίκων με τις ίδιες δραστηριότητες και επιπλέον τη δημιουργία διοραμάτων όπως τα σκαριφήματα στις φωτογραφίες που ακολουθούν.
Αυτή τη στιγμή 20 άτομα συμμετέχουν ενεργά στα 2 τμήματα που με μεράκι και αγάπη ο Αρχιλοχίας Αθανασόπουλος λειτουργεί συστηματικά και τα οποία αναμένεται σύντομα να γίνουν περισσότερα μετά το μεγάλο ενδιαφέρον  μικρών και μεγάλων!