Συμβαίνει τώρα: Παραδίδεται και επίσημα σε κυκλοφορία τμήμα της Εγνατίας στον Έβρο

2198

Παραδίδεται σήμερα, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, και επίσημα στην κυκλοφορία το τμήμα Μάνδρα-Ψαθάδες του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Αρδάνιο-Ορμένιο, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη.

Η παράδοση είναι προγραμματισμένη στις 10:00 στον ανισόπεδο κόμβο Λαβάρων-Κισσαρίου.

Οι δηλώσεις από την παράδοση του τμήματος:

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής για τη χώρα και τον Έβρο και πιστεύουμε ότι θα δώσει μια άλλη πνοή για την πρωτογενή παραγωγή, για το εμπόριο, αλλά κυρίως για την ασφάλεια των κατοίκων» τόνισε ο κ. Σπίρτζης, μετά τον αγιασμό που τελέστηκε επί του νέου τμήματος, ενώ έκανε αναφορά και στα «θύματα που έχουν θρηνήσει οι Θρακιώτες» στον συγκεκριμένο δρόμο.

«Πιστεύουμε ότι η συνέχεια είναι η ηλεκτροδοτούμενη διπλή σιδηροδρομική γραμμή, από Αλεξανδρούπολη μέχρι Ορμένιο, η οποία θα ενταχθεί στο μεγάλο έργο που θα συνδέει τα τρία λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας με τα λιμάνια της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα» τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Σπίρτζης παρότρυνε να ερωτηθούν εκείνοι που δεν έβαλαν τα αντιπλημμυρικά έργα στη συγκεκριμένη εργολαβία, αλλά και ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά έργα στους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους. «Από την πλημμελή και ελλιπή αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας, κάθε χειμώνα έχουμε περιοχές στις οποίες καταστρέφονται περιουσίες, ενώ χάσαμε και ανθρώπινες ζωές. Άρα, είναι προτεραιότητά μας να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα».

Παρόντες στην παράδοση ήταν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Έβρου Γιώργος Καΐσας, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και ο πρόεδρος της Εγνατία Οδός ΑΕ Απόστολος Αντωνούδης.