Δεν θα πάει ο Δήμαρχος της Ορεστιάδας στα εγκαίνια του κάθετου άξονα γιατί η υπόθεση …. βρωμάει!

3294

Σας παραθέτουμε την επιστολή του Δημάρχου Ορεστιάδας κ. Μαυρίδη προς τον πρόεδρο της Εγνατίας Οδού, με την οποία εξηγεί τους λόγους που δεν θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του κάθετου άξονα.

Είναι τουλάχιστον σκανδαλώδες αυτό που αναφέρει ο δήμαρχος και αφορά την πηγή χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του έργου. 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση των εγκαινίων του τμήματος «Κάθετος Αξονας Εγνατίας Οδού Αρδάνιο – Ορμένιο: Τμήμα Μάνδρα – Ψαθάδες (80.3)».

Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι συνειδητά δεν θα παραβρεθώ για τους εξής λόγους (για τους οποίους βέβαια δεν έχετε την αποκλειστική ευθύνη):

— Η “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.” δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις για δημιουργία 2 (δύο) ανισόπεδων κόμβων στις 2 (δύο) εισόδους – εξόδους της πόλης της ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ.
— Για την ολοκλήρωση (;!!) του κάθετου άξονα “αναγκάστηκε” η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. να διαθέσει 38 εκ. ευρώ από το Σ.Ε.Σ. 2014-2020, με αποτέλεσμα να στερηθούν οι κάτοικοι της περιφέρειάς μας ένα τεράστιο ποσό για έργα περιφερειακής ανάπτυξης, ενώ θα έπρεπε το κράτος να αναλάβει την πλήρη χρηματοδότηση του έργου.
— Ο συγκεκριμένος κάθετος άξονας ΔΕΝ πληρεί καμία προδιαγραφή ενός σύγχρονου Ευρωπαϊκού οδικού δικτύου (π.χ. είναι ανεπίτρεπτη η μη ύπαρξη δύο ανεξάρτητων ρευμάτων κυκλοφορίας).
Τέλος, δεν θα μπορούσα να παραβρεθώ σε “εγκαίνια” ενός δρόμου, στον οποίο, με τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων της τελευταίας εικοσαετίας, έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες συμπολίτες μας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΕ “ΦΙΕΣΤΕΣ” ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ, ΑΛΛΑ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ “ΣΥΓΝΩΜΗ” ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ Ν. ΕΒΡΟΥ.