Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για το θέμα της αυτονόμησης του νοσοκομείου του Διδυμοτείχου

1442

Η επιτροπή της Πρωτοβουλία Συλλόγων και Φορέων για την Αναβαθμισμένη Αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμότειχου συνεχίζει τις ενέργειες της για την επίτευξη του αδιαπραγμάτευτου της στόχου, που είναι η αυτονόμηση σε συνδυασμό με την αναβάθμιση, που θα επιφέρει την εύρυθμη λειτουργιά του Νοσοκομείου.

Έπειτα από τέσσερις επίσημες συναντήσεις των μελών της επιτροπής που πραγματοποιηθήκαν, αποφασίστηκε ομοφώνα, από τα μέλη που ήταν παρόντα, να προχωρήσει σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Διδυμότειχου κ. Παρασκευά Πατσουρίδη ως τον οικοδεσπότη του διευρυμένου Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποίησαν οι πολιτικοί και θεσμικοί φορείς στις 18/3/2017 στο Δήμο Διδυμότειχου.

Στην συνάντηση που ακολούθησε την πέμπτη 7/12/2017, γνωστοποιήσαμε την απόφαση μας, με την όποια ζητάμε την ενεργοποίηση του Ομόφωνου Ψηφίσματος Θεσμικών Φορέων Κεντρικού και Βορείου Έβρου, καθώς και των Εκπροσώπων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, για την επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και επιθυμούμε να προχωρήσουν στην υλοποίηση της συμφωνηθείσας συνάντησης με τον Πρωθυπουργό της χώρας, δεδομένου του γεγονότος ότι μέχρι σήμερα, μετά την πάροδο οκτώ μηνών, δεν εντάχθηκε σε κάποιο από τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν ως τώρα πράγμα που ήταν εφικτό. Δεδομένο ότι υπάρχει η θετική εξέλιξη της εξαγγελίας από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη περί της αυτονόμησης και αναβάθμισης του Νοσοκομείου μας και κατά δεύτερο την δυσχερή κατάσταση που δημιουργείται λόγο έλλειψης προσωπικού σε γιατρούς και νοσηλευτές, αξιώνουμε πλέον να προσδιοριστούν οι χρονικές προθεσμίες, που θα επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο είναι η ένταξη του σε νομοσχέδιο και δημοσίευση του σε Φ.Ε.Κ.

Ακολούθησε μια άτυπη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 10/12/2017 στην δημαρχεία Διδυμότειχου και συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Δ.Ο.Σ. κ.κ. Δαμασκηνός, οι βουλευτές κ. Καίσας Γεώργιος και κ. Δημοσχάκης Αναστάσιος, ο δήμαρχος Διδ/χο κ. Παρασκευάς Πατσιουρίδης. Από την συντονιστική επιτροπή της πρωτοβουλίας που εκπροσωπήθηκε από τους  Βαφειάδη Κωνσταντίνο, Στάμο Ευστάθιο, Φυδανάκη Παναγιώτη,  Καραφείζη Εύη, Ορφανού Ευανθία, παρατέθηκε η υφιστάμενη κατάσταση του Νοσοκομείου και κοινοποιήθηκαν οι αποφάσεις και αξιώσεις της.

Εν κατακλείδι, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, διότι είναι ο μονός τρόπος που θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και μετά από παρέμβαση του Σεβασμιότατου, ο κ Καίσας ως κυβερνητικός βουλευτής δεσμεύτηκε ακόμη και για το χρονική διορία που θα πρέπει να κανονισθεί η συνάντηση για να προηγηθεί κάποιων εξελίξεων.

Η έκβαση της συνάντησης ήταν προς την θετική κατεύθυνση, με συγκεκριμένες αποφάσεις και προπάντων προθεσμίες και ημερομηνίες. Αναμένουμε με επαγρύπνηση τις επόμενες ενέργειες.

 

Εκ της Συντονιστικής Επιτροπής

 

Διεθυντής Ιατρικού Προσωπικού Νοσοκομείου

Βαφειάδης Κωνσταντίνος

 

Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου

Στάμος Ευστάθιος

 

 

Επιτροπή Διδυμότειχου

Φυδανάκης Παναγιώτης

Καραφείζη Εύη

Παπακωνσταντίνου Δημήτρης

Επιτροπή Ορεστιάδας

Ορφανού Ευανθία

Παπαδοπούλου Σοφία

Ψυράκη Αναστασία

Επιτροπή Σουφλίου

Πασχάλης Κωνσταντίνος

Παπαδόπουλος Γρηγόριος

Μιντιούρης Απόστολος