Η ψήφος των Ελλήνων του Εξωτερικού ετέθη στην Πα.Δ.Ε.Ε. – Το συνέδριό της το καλοκαίρι του 2019 στον Έβρο!

948

Με το Προεδρείο της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (Πα.Δ.Ε.Ε.) στο πλαίσιο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς συναντήθηκε την Πέμπτη (07/12) στη Βουλή ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, εκπροσωπώντας τη Ν.Δ.

Στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι:

  • Το έργο της Πα.Δ.Ε.Ε. είναι σημαντικό και έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στη σύσφιξη των δεσμών του Ελληνικού Κράτους με τους Έλληνες του εξωτερικού.
  • Η ξεχωριστή συνεργασίας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με την Πα.Δ.Ε.Ε. έχει βοηθήσει στην ισχυροποίηση των σχέσεων φιλίας μεταξύ του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των Κοινοβουλίων των μελών της Ένωσης.
  • Η Ν Δ και ο Πρόεδρός της θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, έχοντας καταθέσει και σχετικό Σχέδιο Νόμου, δύο φορές, χωρίς να το συζητάει η Κυβέρνηση.
  • Η αξιοποίηση της επιρροής των μελών της Πα.Δ.Ε.Ε στις Κυβερνήσεις των χωρών τους βοηθάει στη διαμόρφωση μιας εθνικής οικουμενικής εξωτερικής πολιτικής.
  • Το καλοκαίρι από του βήματος της Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων και στο πλαίσιο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς πρότεινε στους παρισταμένους Γερουσιαστές και Βουλευτές της Πα.Δ.Ε.Ε. το επόμενο συνέδριό τους το έτος 2019 να πραγματοποιηθεί στον Έβρο. Πρόταση που καταχειροκροτήθηκε και ο Πρόεδρος αυτής την υιοθέτησε στη δευτερολογία του.
  • Η ως άνω πρόταση και αποδοχή επικαιροποιήθηκε την Πέμπτη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πα.Δ.Ε.Ε. τη δέχτηκαν με ικανοποίηση, υπογραμμίζοντας, στο περιθώριο, ότι η συμμετοχή τους στη ΔΕΘ το 2018 θα συνδυαστεί με ένα διήμερο, τριήμερο επισκέψεων και προετοιμασίας στις πόλεις του Έβρου και της Θράκης.
  • Πρέπει από τώρα να σχεδιαστούν τα προπαρασκευαστικά βήματα για την άρτια διοργάνωση του Συνεδρίου, γι’ αυτό και ο ίδιος πρότεινε τη συγκρότηση μιας μεικτής ad hoc επιτροπής που θα ασχοληθεί με τα οργανωτικά θέματα.