Δικαιώνονται πάνω από 2.000 πυροσβέστες. Αντιθέτως σε εργασιακή ομηρία τίθενται εκατοντάδες συμβασιούχοι

811

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλαδικού Συλλόγου Εργαζομένων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, χαιρετίζει τη δικαίωση του αγώνα 2.200 Πυροσβεστών πενταετούς θητείας και την δρομολογούμενη μονιμοποίησή τους, καθώς η κυβέρνηση κατάφερε να τους εξαιρέσει από τον κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων. Οι άνθρωποι αυτοί και οι οικογένειές τους επιτέλους δικαιώθηκαν.

Σύμφωνα μάλιστα με δήλωση της αρμόδιας Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κας Γεροβασίλη:«η παραπάνω εξέλιξη αποκαθιστά μια αδικία εις βάρος των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας, που παρείχαν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, ενδυναμώνει το έμψυχο δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος και καταδεικνύει την πολιτική βούληση κυβέρνησης για οριστικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα».

Οι 355 εργαζόμενοι στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών που παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους για 11 χρόνια, καλύπτοντας αυταπόδεικτα τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Φορέων Διαχείρισης, αναμένουν και αυτοί – μάταια φαίνεται– να δουν την πολιτική βούληση του υπουργείου Περιβάλλοντος και της κυβέρνησης γενικότερα,για την οριστική επίλυση του εργασιακού τους προβλήματος.

Μάταια, καθώς με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που θα καταθέσει στις επόμενες ημέρες το Υπουργείο Περιβάλλοντος στη Βουλή, οι εργαζόμενοι οδηγούνται σε μια κατάσταση ΠΛΗΡΟΥΣ αβεβαιότητας η οποία θα οδηγήσει είτε σε άκυρες (πρόσκαιρα παραταθείσες) συμβάσεις είτε στην «καλύτερη» περίπτωση σε ΝΕΕΣ 8μηνες συμβάσεις.

Στην «καλύτερη» λοιπόν περίπτωση, αυτό που αναμένουν οι 355 εργαζόμενοι από την επίδειξη της αντίστοιχης πολιτικής βούλησης από πλευράς υπουργείου περιβάλλοντος θα είναι μια εξαιρετικά δυσμενής εργασιακή μεταβολή καθώς με τις ΝΕΕΣ 8μηνες συμβάσεις, μηδενίζεται κάθε εργασιακό τους κεκτημένο και διακόπτεται για πρώτη φορά η αδιάλειπτη παροχή των υπηρεσιών τους στους ΦΔ, η οποία επιτυγχάνεται μόνο μέσω ανανεώσεων ή παρατάσεων των αρχικών συμβάσεων. Εν συνεχεία, το θέμα παραπέμπεται για το 2019 και βλέπουμε…

Αντί στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο να υπάρχουν δρομολογημένες διαδικασίες για την ασφαλή μετάβαση ΟΛΩΝ των εργαζομένων σε συμβάσεις Αορίστου Χρόνου, ώστε να λυθεί επιτέλους οριστικά το εργασιακό τους πρόβλημα έπειτα από 11 χρόνια, πολύ φοβόμαστε ότι θα βρεθούμε ένα ακόμα βήμα πριν τον οριστικό τερματισμό της εργασίας μας.

Η εισαγωγή στην Βουλή του νομοσχεδίου με τις επίμαχες διατάξεις ως έχουν, χωρίς δηλαδή να διασφαλίζεται τόσοη νόμιμη παράταση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στην βάση των τεκμηριωμένων προτάσεων που έχουμε καταθέσει, όσο και χωρίς ρητές διατάξεις-δεσμεύσεις που διασφαλίζουν την μετάβαση ΟΛΩΝ των εργαζομένων σε συμβάσεις Αορίστου Χρόνου, θα αποτελέσει για τους εργαζόμενους την καλύτερη απόδειξη του πως εφαρμόζεται σε αυτούς η «πολιτική βούληση» καθώς και το έναυσμα για νέες, δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

Οι 355 εργαζόμενοι έπειτα από 11 χρόνια εργασιακής ομηρίας, δικαιούνται καλύτερη και δικαιότερη αντιμετώπιση. Πάντως για αυτούς, για 3η συνεχή χρονιά, δεν ισχύει το «Καλές γιορτές».