Η ΝΔ στοχεύει σε σύγχρονες, ευέλικτες και αποτελεσματικές Ε Δ. Στέκεται δίπλα στα στελέχη τους και αντιμετωπίζει τα προβλήματά τους

876

Για θέματα Εθνικής Άμυνας και για τη συμβολή των  Ε Δ για μια ισχυρή και ασφαλή Ελλάδα μίλησε στο πλαίσιο του 7ου προσυνεδρίου της ΝΔ που διεξήχθη χθες (02/12) στη Θεσσαλονίκη ο Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν Δ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.
Τις εργασίες του προσυνεδρίου, που ήταν το τελευταίο πριν το 11o Τακτικό Εθνικό Συνέδριο στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, έκλεισε με ομιλία του ο Πρόεδρος της Ν Δ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με τεκμηριωμένο και πειστικό λόγο αναφέρθηκε στα θέματα που ασχολήθηκε το 7ο προσυνέδριο.

Ο Βουλευτής στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι:

  • Η Ν Δ από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το σκάνδαλο της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία που έχει την υπογραφή αλλά κι έγινε βάσει σχεδίου από τον ΥΠΕΘΑ.
  • Η συμφωνία είναι παράνομη επειδή υπήρξε μεσάζων, κάτι που απαγορεύει ρητά ο Ν. 3978/2011.
  • Η Ν Δ θα ασχοληθεί μέχρι τέλους με το συγκεκριμένο σκάνδαλο κι αν δεν το κάνει η τωρινή Βουλή η επόμενη Βουλή θα εξετάσει τυχόν ευθύνες όπου υπάρχουν,.
  • Χωρίς σκέψη και χωρίς μελέτη πάρθηκε η απόφαση του ΥΠΕΘΑ για ριζική αναδιοργάνωση των Μονάδων του Στρατού Ξηράς, κάτι που θα έχει αντίκτυπο στην ψυχολογία του τοπικού πληθυσμού στα σύνορα, που δεν θα νοιώθει ασφαλής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο «θωρακισμένος Έβρος και τα φυλασσόμενα σύνορα εξασφαλίζουν μια ισχυρή Ελλάδα».
  • Ο Τομέας Άμυνας της ΝΔ έχει αναδείξει όλη αυτήν την τριετία όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ε Δ προχωρώντας και σε προτάσεις.
  • Η ΝΔ στοχεύει σε σύγχρονες, ευέλικτες και αποτελεσματικές  Ε Δ, στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας τους και στην αποτελεσματικότερη διακλαδική δομή, λειτουργία και συγκρότηση τους.
  • Μεγάλη βαρύτητα δίνεται σε απλά και αυτονόητα θέματα, όπως η εξασφάλιση καυσίμων, ανταλλακτικών, σέρβις σε όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα, σκάφη και αεροπλάνα ώστε να είναι εύχρηστα!
  • Σημαντικό κομμάτι αποτελεί η νομοθετική ρύθμιση του συνδικαλισμού στις Ε Δ, όπου μέσα από τη σύσταση μιας ad hoc Διακομματικής Επιτροπής θα προκύψει μια κοινή συνισταμένη που θα την υλοποιήσουν όλες οι κυβερνήσεις.
  • Προτεραιότητα της ΝΔ θα είναι να αλλάξει το νομικό πλαίσιο στο χώρο των αμυντικών εξοπλισμών, που έχει γεννήσει διαφθορά. Εξετάζεται ένα νέο μοντέλο προμηθειών, το οποίο να εντάσσεται στους κόλπους των Γενικών Επιτελείων, ενώ η ΓΔΑΕΕ μπορεί να περιέλθει ως διακλαδικός φορέας υπό τον ΓΕΕΘΑ.
  • Χρειάζεται η εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου και ενιαίου δόγματος φρούρησης χερσαίων και θαλασσίων συνόρων μας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος.
  • Η Ν Δ διαχρονικά στέκεται δίπλα στα στελέχη των Ε Δ, που μαζί με τα Σώματα Ασφαλείας και τη Δικαιοσύνη αποτελούν τους πυλώνες του Κράτους.
  • Η ενιαία πολιτική για την Ασφάλεια και για την Άμυνα της Ε.Ε. εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα και για αυτό θα πρέπει η πατρίδα μας να μείνει στον σκληρό πυρήνα αυτής με κάθε θυσία.