Ολοκληρώθηκε στην Αλεξανδρούπολη με ιδιαίτερη επιτυχία, το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής

1168

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής, που οργάνωσε η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής (Ελλ.ΕΕΔΑΑ), το τριήμερο 24-26 Νοεμβρίου, στο Επιμελητήριο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη.

Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου ήταν ο ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο οποίος γιορτάζει φέτος τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, ενώ ήταν υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού,  των τμημάτων Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, της ΣΕΦΑΑΑ  του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και της ΣΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  και της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Έβρου και είχε  την υποστήριξη της ΧΙΙ Μεραρχίας Αλεξανδρούπολης.

           Με γενικό τίτλο του συνεδρίου: «Βιώσιμη αθλητική ανάπτυξη: Ο ρόλος του κράτους, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των συλλόγων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας», διοργανώθηκαν εννέα Στρογγυλές Τράπεζες, παρουσιάσθηκαν είκοσι επτά επιστημονικές εργασίες και  συμμετείχαν 250 σύνεδροι από την Ελλάδα και την Κύπρο. Ιδιαίτερα δυναμική και πολυπρόσωπη η παρουσία των φοιτητών της ΣΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου  Θράκης.

          Συμμετείχαν ως προσκεκλημένοι ομιλητές: πανεπιστημιακοί καθηγητές, στελέχη της αγοράς, εκπρόσωποι ομοσπονδιών, συλλόγων και φορέων, αιρετοί και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

        Το συνέδριο, τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κύριος Λαμπάκης Ευάγγελος και ο κύριος Βαταμίδης Ιωάννης Αντιδήμαρχος Aθλητισμού, η Δήμαρχος Παρανεστίου κυρία Σωτηριάδου Αλίκη,  η Γκιρτζίκη Αλεξία Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ξάνθης και ο κύριος Γκαράνης Ιωάννης στέλεχος  του Αθλητικού οργανισμού του Δήμου Κομοτηνής, όπου κατέθεσαν τις εμπειρίες τους και τις απόψεις τους για οργανωτικά θέματα και καλές πρακτικές οργάνωσης αθλητικών δραστηριοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

       Την Παρασκευή το βράδυ σε με μια πολύ ζεστή και όμορφη τελετή έναρξης, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης δεξιώθηκε τους σύνεδρους, συνοδεία υπέροχου καλλιτεχνικού προγράμματος από τους τροβαδούρους του Εθνικού.

      Το συνέδριο μεταξύ άλλων είχε ως στόχο μέσα από την αλληλεπίδραση και εκπαίδευση των σύνεδρων, την προβολή και παρουσίαση των νέων διεθνών ερευνητικών δεδομένων για την οργάνωση και διοίκηση του αθλητισμού, την εκπαίδευσή των στελεχών μέσω εξειδικευμένων σεμιναρίων και την ανάδειξη και καταγραφή καλών πρακτικών στον χώρο.

   Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Εθνικό Αλεξανδρούπολη και το Δήμο Αλεξανδρούπολη και όλους όσους συνέβαλαν στην οργάνωση και υλοποίησή του. Τέλος, το μεγάλο ευχαριστώ το οφείλουμε σε όλους τους εθελοντές, που εργάσθηκαν για την υλοποίηση του συνεδρίου, αλλά και τους χορηγούς που το στήριξαν.