Πολυπληθής προσέλευση Τούρκων επισκεπτών στο Διδυμότειχο

3119

Ομάδα Τούρκων επισκεπτών με δυο λεωφορεία από την Αδριανούπολη και την Κωνσταντινούπολη κατέκλυσαν την πόλη του Διδυμοτείχου.

Οι επισκέπτες περιηγηθήκαν στην πόλη αλλά και στα αξιοθέατα της. Ο περίπατος τους δεν περιορίστηκε  μόνο στα Οθωμανικά αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα μνημεία.

Όπως αναφέρει ο Φυδανάκης Παναγιώτης ως εθελοντής συνοδός περιηγητής που τους συνόδεψε, το ενδιαφέρον τους ήταν μεγάλο για την ιστορία και τα μνημεία της πόλης καθώς επίσης  και για την τοπική γαστρονομία της.

Ενημερώθηκαν για ιστορικά γεγονότα και μνημεία, που τους ήταν άγνωστο, ότι βρίσκονται σε μια πόλη όπως το Διδυμότειχο που διαδραμάτισε τόσο σημαντικό ρόλο σε όλες τις περιόδους της ιστορίας αλλά και συγκεκριμένα την Οθωμανική.

Καταλήγοντας ο κ. Φυδανάκης τονίζει ότι η προσέλευση τους, μας ενθαρρύνει για την επισκεψιμότητα από την Τουρκιά στην Πόλη μας, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες από την γείτονα χώρα αρκεί να συνεχιστεί και να αυξηθεί η συστηματική και μεθοδευμένη προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης της εικόνας του Διδυμότειχου.