Τι γίνεται τελικά με τη μελέτη για τα δορυφορικά διόδια;

1229

Επιστολή απέστειλε ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης στον Πρύτανη του ΔΠΘ, Σταύρο Τουλουπίδη, σχετικά με την πορεία δρομολόγησης μελέτης για τα δορυφορικά διόδια.

Στις 26/06/2017 είχε πραγματοποιηθεί στην Πρυτανεία του ΔΠΘ σύσκεψη (βλ. εδώ) με θέμα την εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης για την εφαρμογή δορυφορικών διοδίων,  μια μελέτη από την οποία θα μπορούσε να προκύψει μια πατέντα διεθνούς απήχησης και πολλαπλασιαστικών πλεονεκτημάτων. Είχε διατυπωθεί η επιθυμία χρηματοδότησης της μελέτης από το ίδιο το ΔΠΘ καθώς κι ότι τα πρώτα αποτελέσματα θα ήταν ανακοινώσιμα έως το τέλος του χρόνου.

Στόχος της επιστολής είναι η ενημέρωση σχετικά με την πορεία της μελέτης και την τήρηση του σχετικού χρονοδιαγράμματος.

Ακολουθεί το περιεχόμενο της επιστολής:

ΘΕΜΑ: ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΏΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

 Αξιότιμε Κύριε Πρύτανη,

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 26-06-2017 στην Πρυτανεία με ιθύνοντες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης τέθηκε το ζήτημα  της εκπόνησης  οικονομοτεχνικής μελέτης για την εφαρμογή των δορυφορικών διοδίων. Κατατέθηκε η υφιστάμενη διεθνής εμπειρία και διατυπώθηκαν οι διαφαινόμενες προοπτικές που ανοίγονται για το ίδιο το Πανεπιστήμιο σε ένα νέο πεδίο έρευνας, που μπορεί να καταστήσει το Πανεπιστήμιο δημιουργό πατέντας,  που εκτός  από τα οφέλη σε εθνικό επίπεδο μπορεί να αποτελέσει προϊόν διεθνούς εμβέλειας και μέγιστης οικονομικής απόδοσης.

Διατυπώθηκε από τον πρώην Πρύτανη η δέσμευση ότι η Σύγκλητος θα εγκρίνει το ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο και θα αυτοχρηματοδοτήσει το Πανεπιστήμιο, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αυτής θα είναι διαθέσιμα έως τα τέλη του έτους.

Έχοντας λοιπόν υπόψη τα παραπάνω θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση του συγκεκριμένου ερευνητικού προγράμματος ώστε να προβούμε στις απαιτούμενες ενέργειες από μέρος μας.