Έβρος: Γυναίκα φωτογραφίζει παιδιά έξω από σχολείο και εξαφανίζεται

5256

Θόρυβο διαστάσεων προκάλεσε το περιστατικό με μία γυναίκα, ηλικίας περίπου 50 ετών, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η οποία φωτογράφιζε μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Ορεστιάδας κατά την αποχώρησή τους από το σχολείο, το μεσημέρι της Παρασκευής (03/11), κι ενώ δεκάδες γονείς βρίσκονταν μπροστά στην είσοδο για να παραλάβουν τα παιδιά τους.

Η σχολική φύλακας, όταν αντιλήφθηκε ότι η γυναίκα δεν βρίσκονταν έξω από το σχολείο για να παραλάβει κάποιον μαθητή, αλλά έφυγε μόνη της αφού πρώτα τράβηξε φωτογραφίες, την πλησίασε για να ζητήσει εξηγήσεις και να την ενημερώσει ότι η πράξη της ήταν παράνομη καθόσον δεν είχε την άδεια και συναίνεση των γονέων. Η γυναίκα φάνηκε να μην κατανοεί τι της έλεγε η σχολική φύλακας και απαντούσε στα βουλγαρικά. Στο σημείο έσπευσε και μία μητέρα μαθητή του σχολείου, που απαίτησε από τη γυναίκα, μιλώντας της αγγλικά και με νοήματα, να σβήσει από το κινητό της τις φωτογραφίες που έβγαλε, όπως και έγινε. Θα πρέπει να αναφερθεί επίσης ότι οι φωτογραφίες που διαγράφηκαν δεν περιελάμβαναν μεμονωμένα πρόσωπα παιδιών, αλλά μαθητές που έβγαιναν από το σχολείο τους κατά παρέες.

Αμέσως μετά η γυναίκα αποχώρησε, λίγα μέτρα πιο κάτω συνάντησε δύο άνδρες και οι τρεις τους απομακρύνθηκαν πεζοί.

Για το περιστατικό ενημέρωθηκε λίγα λεπτά αργότερα και η Ασφάλεια Ορεστιάδας, που έφτασε στο σχολείο για να πάρει καταθέσεις. Ακολούθησαν οι προσαγωγές δύο Βούλγαρων υπηκόων, οι οποίοι ωστόσο αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους. Η αστυνομία παρακολουθεί διακριτικά το θέμα, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει διαστάσεις που θα δικαιολογούσαν πανικό.

Το περιστατικό, μεταδιδόμενο από στόμα σε στόμα, παραποιήθηκε αρκετά, αφού στα πραγματικά γεγονότα προστέθηκε και ολίγον από τη φαντασία του καθενός, όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Σίγουρα, πάντως, αποτελεί μια καλή αφορμή για κάθε γονιό να υπενθυμίσει ξανά στο παιδί του ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό απέναντι σε άγνωστα άτομα που πιθανόν θα το προσεγγίσουν, με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά και να αναφέρει αμέσως στο οικογενειακό του περιβάλλον την περίπτωση που αντιληφθεί ότι κάποιος το φωτογραφίζει.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι από την περασμένη εβδομάδα, με εντολή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν ούτως ή άλλως ενισχυθεί οι περιπολίες έξω από τα σχολεία, τόσο κατά την πρωινή προσέλευση όσο και κατά τη μεσημβρινή αποχώρηση, με σκοπό την ασφάλεια των μαθητών.

e-vertigo.gr