Θεατρικός Νοέμβρης. Το πρόγραμμα των παραστάσεων στο θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ

1104

Θεατρικός Νοέμβρης στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ
Πρόγραμμα παραστάσεων για μικρούς και μεγάλους από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ

 

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων συνεχίζει τη δραστηριότητά του το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ξεκινώντας της νέα θεατρική σεζόν με ενδιαφέρουσες προτάσεις για μικρούς και μεγάλους.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 9 μ.μ.
“Σε πολύ δύσκολη θέση” είναι ο γενικός τίτλος της σπονδυλωτής παράστασης που αποτελείται από πέντε κωμικές ιστορίες, διηγήματα του Τσέχοφ, σε θεατρική απόδοση Νιλ Σάιμον και απολαυστική μετάφραση στα ελληνικά της Ελένης Ράντου. Η διασκευή και η σκηνοθεσία του έργου είναι του Άκη Τσονίδη, σκηνικά και κοστούμια του Νίκου Πατούνα και παίζουν οι: Βάσια Ζάχρα, Μαρία Κυριακίδη, Αλέξανδρος Λιούμπας, Βιβή Μιτσίτσκα, Νίκος Πατούνας και ο Άκης Τσονίδης. Στην παράσταση, και στις πέντε αυτοτελείς κωμικές ιστορίες, όλοι οι ήρωες βρίσκονται… σε πολύ δύσκολη θέση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις κωμικές καταστάσεις που προκύπτουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την αρχική μορφή της παράστασης ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ έχει αποσπάσει 2 βραβεία: Πρώτο Βραβείο «Θεατρικές Ελπίδες» και Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου, στο φετινό 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στο Τοπόλοβγκραντ της Βουλγαρίας. Υπό άλλη μορφή η παράσταση περιόδευσε σε πόλεις και χωριά της Αν. Μακεδονίας & Θράκης το περασμένο καλοκαίρι, ενώ τώρα ανεβαίνει ανανεωμένη, διαφορετική με νέα διανομή από την Κεντρική Σκηνή του ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ανοίγοντας και επίσημα τη θεατρική σεζόν 2017-2018 στο θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ. Πρεμιέρα το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, δεύτερη παράσταση την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και θα δοθούν συνολικά 8 παραστάσεις όλα τα Σαββατοκύριακα του Νοέμβρη στις 9 το βράδυ. Εισιτήρια: 9 € γενική είσοδος, 6 € μειωμένο (παιδικό, φοιτητικό, ανέργων).

Κάθε Τετάρτη στις 9 μ.μ.
“ΧωρίΖουμε;” Ζούμε χωριστά, μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ο ένας τον άλλον ή και μαζί και χώρια; Τελικά χωρίζουμε; Ένας ανατρεπτικός, απολαυστικός κωμικός μονόλογος με… δραματικές προεκτάσεις, απεικονίζει της ρεαλιστικές σχέσεις γυναικών και ανδρών στη σύγχρονη πραγματικότητα. Η Βιβή Μιτσίτσκα, με εξαιρετική θεωρητική και πρακτική κατάρτιση (αριστούχος απόφοιτος θεατρικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας) και ως επαγγελματίας ηθοποιός πια, επιστρέφει αυτή τη σεζόν στο Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας, στη θεατρική της οικογένεια που της εμφύσησε το πάθος και της καλλιέργησε την αγάπη για την Τέχνη της, αυτήν που πλέον υπηρετεί πιστά και με στέρεα βήματα (μεταξύ άλλων, την περασμένη σεζόν έπαιζε στην παράσταση “Ψύλλοι στ’ αυτιά” του Φεντώ, στο Βασιλική Θέατρο, στη Θεσσαλονίκη, παραγωγή του ΚΘΒΕ). Το “Χωρίζουμε;” βασίζεται στο έργο του Γ. Ηλιόπουλου “For Ever”, τη διασκευή και τη σκηνοθεσία έκανε η Βιβή Μιτσίτσκα, συνέβαλε επικουρικά στη σκηνοθεσία και ο Άκης Τσονίδης ενώ το σκηνικό χώρο επιμελήθηκε ο Νίκος Πατούνας. Πρεμιέρα την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου και συνολικά θα δοθούν 4 παραστάσεις τις Τετάρτες του Νοέμβρη στις 9 μ.μ.
Εισιτήρια: 9 € γενική είσοδος, 6 € μειωμένο (παιδικό, φοιτητικό, ανέργων).

Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 11:30
“Η Βασίλισσα του Χιονιού”. Η Παιδική Σκηνή του ΔΙΟΝΥΣΟΥ, μετά από σειρά παραστάσεων σε σχολεία της περιοχής, παρουσιάζει για μία μόνο παράσταση στο κοινό της πόλης το γνωστό παραμύθι του Χ.Κ.Άντερσεν την Κυριακή 12/11 στις 11:30 το πρωί. Η Γκέρντα ένα τολμηρό νέο κορίτσι ξεκινάει ένα μακρύ και περιπετειώδες ταξίδι, με προορισμό το παγωμένο βασίλειο, για να ανατρέψει το κακόβουλο σχέδιο της Βασίλισσας του Χιονιού να κατακτήσει και να παγώσει τον πλανήτη. Περνάει μέσα από τις εποχές του χρόνου, επιβιώνει στις κακουχίες και αντιστέκεται στις προκλήσεις έχοντας οδηγό της την αγάπη, την καλοσύνη, την εξυπνάδα και την επιμονή στον στόχο: να ελευθερώσει τον αγαπημένο της Τομ και να σώσει τον πλανήτη. Η σκηνοθεσία είναι του Άκη Τσονίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Νίκου Πατούνα και παίζουν: Δάφνη Ζέρζη, Κωνσταντίνα Καρακελίδου, Μαρία Κυριακίδη, Άννα Κωνσταντινίδου, Αλέξανδρους Λιούμπας και η Βιβή Μιτσίτσκα. Γενική είσοδος: 6 €.

Για πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο του Θεάτρου ΔΙΟΝΥΣΟΣ, 2552028280.