Οι μαθητές της Περιφέρειας Διδυμοτείχου δεν είναι μαθητές β΄κατηγορίας

1472

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, παραθέτοντας επιστολή-διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Διδυμοτείχου και Περιφερείας για την συνεχιζόμενη ύπαρξη σημαντικών ελλείψεων εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες του Δήμου Διδυμοτείχου, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, με αναλυτικό πίνακα των ελλείψεων ανά σχολική μονάδα, απευθύνεται στον αρμόδιο Υπουργό με το αίτημα για άμεση τακτοποίηση των κενών εκπαιδευτικών, με αποκορύφωμα τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς της Γ΄Λυκείου. Οι τελειόφοιτοι μαθητές θα κληθούν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις χωρίς να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην διδαχή της εξεταστέας ύλης, σε σύγκριση με τους μαθητές της υπόλοιπης Ελλάδας.

Οι γονείς υπογραμμίζουν ότι ενώ το Υπουργείο ενημερώνεται εγκαίρως για τα σχολικά κενά που υπάρχουν, ωστόσο δεν φροντίζει αυτά να καλύφθουν, δημιουργώντας ανισότητες στην μαθησιακή διαδικασία. Σύμφωνα με την επιστολή θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ακόμα και νομοθετικά εργαλεία προσέλκυσης εκπαιδευτικών προκειμένου να επιλέγουν οι εκπαιδευτικοί να τοποθετηθούν στο Διδυμότειχο.

 

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή

 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ                                                                                                                           ΒΑΣ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 58 – 68300 ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ                                                                                    ΤΗΛ. 25530-23644 (ΚΙΝ.  6945573533 ΚΑΙ 6932646883) enosigoneondid@yahoo.com

 

ΕΠΕΙΓΟΝ

 

ΑΡ.ΠΡΩΤ.91                                                                                          ΔΙΔ/ΧΟ 19-10-2017

 

                                                  Προς :   Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

κ. Κώστα Γιαβρόγλου

 

                                                               Κοιν.: Πίνακας αποδεκτών

 

 

Κύριε Υπουργέ,

Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε για την συνεχιζόμενη ύπαρξη σημαντικών ελλείψεων εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες του Δήμου Διδυμοτείχου, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση (σας αποστέλλουμε συνημμένο σχετικό πίνακα).

Διανύουμε τον δεύτερο μήνα του σχολικού έτους και οι ελλείψεις συνεχίζονται, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην εκπαίδευση των μαθητών με κορυφαίο την έλλειψη εκπαιδευτικών σε μαθήματα κατεύθυνσης στις τάξεις της Γ΄ Λυκείου.

Η κατάσταση αυτή κύριε Υπουργέ, συνιστά δυσμενή διακριτική μεταχείρηση της περιοχής Διδυμοτείχου, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, στο Διδυμότειχο υπάρχουν οι περισσότερες ελλείψεις από όλο το νομό Έβρου. Ειδικά στο μάθημα της Βιολογίας κατεύθυνσης της Γ΄ Λυκείου (εξεταζόμενο πανελλαδικά μάθημα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ) το Γενικό Λύκειο Διδυμοτείχου, είναι το μόνο Λύκειο από όλο τον Ν. ‘Έβρου στο οποίο δεν υπάρχει ακόμη Βιολόγος!

Για ποια ισότητα ευκαιριών στην εκπαίδευση μιλάμε όταν υπάρχουν αυτές οι ανισότητες;

Πώς οι μαθητές της περιοχής Διδυμοτείχου θα συναγωνισθούν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, στα ίδια θέματα, συμμαθητές τους από την υπόλοιπη χώρα οι οποίοι όμως κάνουν κανονικά τα μαθήματά τους χωρίς ελλείψεις εκπαιδευτικών; Οι όροι θα είναι άνισοι κύριε Υπουργέ και αυτό δεν το δεχόμαστε!

Σε καμία περίπτωση δεν ζητάμε μετακίνηση εκπαιδευτικών από άλλες περιοχές του Ν. Έβρου, εφόσον εκεί καλύπτουν πραγματικά κενά και ανάγκες. Αδυνατούμε όμως να κατανοήσουμε το γιατί, ενώ σας έχουν δηλωθεί έγκαιρα όλα τα κενά και οι ανάγκες των σχολικών μονάδων, δεν προχωρήσατε στην πλήρη κάλυψή τους από την αρχή του σχολικού έτους,  με συνέπεια και κατόπιν του δικαιώματος που έχουν οι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν προτίμηση, μένουν κενά.

Και φυσικά εσείς το γνωρίζετε εκ προοιμίου ότι θα υπάρξουν κενά όταν δεν διορίζετε τόσους εκπαιδευτικούς όσες και οι ανάγκες.

Κύριε Υπουργέ,  ζητούμε να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις στο Ν. Έβρου και ειδικότερα στο Διδυμότειχο άμεσα!

Οι Θερμοπύλες κύριε Υπουργέ δεν μπορούν να είναι εκπαιδευτικά ανοχύρωτες και να υφίστανται αυτή την δυσμενή διακριτική μεταχείριση σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας και ιδίως τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ζητούμε την παρέμβασή σας ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά που σας έχουν από την αρχή της χρονιάς δηλωθεί για τις σχολικές μονάδες του Δήμου Διδυμοτείχου, νομοθετώντας αν χρειαστεί και ιδιαίτερα κίνητρα (αυξημένη μοριοδότηση, κ.α.) τα οποία να ενισχύσουν την επιθυμία των εκπαιδευτικών να εργασθούν στην περιοχή μας.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο! Η υπομονή μας εξαντλήθηκε !!!